Αποδεσμεύονται τα κινεζικά από τα τελωνεία

Αποδεσμεύονται τα κινεζικά από τα τελωνεία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα οκτώ εκατομμύρια, κινεζικής κατασκευής, έτοιμα ενδύματα θα βρουν σύντομα το δρόμο τους προς την ευρωπαϊκή αγορά, μετά την επίτευξη συμφωνίας χθες στο Πεκίνο, με την οποία ρυθμίζεται το θέμα των αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ εισαγωγών, που περίμεναν επί εβδομάδες εκτελωνισμό. Πρόκειται για εμπορεύματα, τα οποία μεταφέρονταν την περίοδο κατά την οποία είχε επιτευχθεί η προηγούμενη, τριετής σινοευρωπαϊκή συμφωνία για τη συγκράτηση των εισαγωγών κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 12η Ιουλίου φέτος.

Τα εν λόγω εμπορεύματα βρέθηκαν «μετέωρα» ανάμεσα στο προηγούμενο καθεστώς, πλήρους απελευθέρωσης των εν λόγω εισαγωγών και της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να παρακρατούνται σε αποθήκες, απειλώντας την ευρωπαϊκή αγορά με… ελλείψεις. Τη διευθέτηση του θέματος χαιρέτισε από το Πεκίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ενωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, Τόνι Μπλερ, ο οποίος θα έχει σήμερα συνάντηση κορυφής στην κινεζική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή