EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανία: αύξηση παραγωγής του μεταποιητικού τομέα

Για τέταρτο κατά σειρά μήνα αυξήθηκε τον περασμένο Ιούλιο η παραγωγή του μεταποιητικού τομέα της Βρετανίας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, γεγονός που γεννάει ελπίδες ότι ο κλάδος υπερνικά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, όπως αποδεικνύουν στοιχεία τα οποία εδόθησαν στη δημοσιότητα, χθες, στο Λονδίνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, η παραγωγή του βρετανικού μεταποιητικού τομέα αυξήθηκε τον περασμένο Ιούλιο κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, διαμορφώνοντας το ετήσιο ποσοστό στο 0,2%. Σε ανακοινωθέν της η βρετανική στατιστική υπηρεσία διευκρινίζει ότι η αύξηση είναι αποτέλεσμα της βελτιώσεως της παραγωγής σε εξοπλισμούς μεταφορών και ιδιαιτέρως στην παραγωγή κινητήρων αυτοκινήτων. O κλάδος αυτός είχε δεχθεί πλήγμα προ μηνών, λόγω της χρεοκοπίας της αυτοκινητοβιομηχανίας MG Rover.

EdF: μετοχοποιεί μόνο το 15%

Γάλλοι επίσημοι δήλωσαν χθες στο Παρίσι ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αξιολογήσουν έκθεση, σύμφωνα με την οποία η επικείμενη μερική ιδιωτικοποίηση της Electricit de France αφήνει το 85% του κεφαλαίου της επιχείρησης στο γαλλικό Δημόσιο. H γαλλική νομοθεσία επιτρέπει τη μεταβίβαση μέχρι του 30% του κεφαλαίου της Electricit de France σε ιδιώτες επενδυτές όταν θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου η διαδικασία της ιδιωτικοποιήσεως της εν λόγω επιχείρησης. H γαλλική οικονομική ημερησία Les Echos ανέφερε σε σχετικό σχόλιό της πως το μερίδιο του γαλλικού Δημοσίου θα είναι 85% μετά την αύξηση του κεφαλαίου της και την πώληση μετοχών στους εργαζομένους της Electricit de France.

Σχέδια για εξοικονόμηση δαπανών

Η Scottish Power, η οποία αποτελεί στόχο δυναμικής εξαγοράς, αποκάλυψε χθες σχέδια για την εξοικονόμηση δαπανών 60 εκατομμυρίων στερλινών ετησίως, καθώς η μετοχή της σημείωσε άνοδο για δεύτερη κατά σειράν ημέρα στα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου. H άνοδος της τιμής της μετοχής της Scottish Power είναι αποτέλεσμα εικοτολογίας ότι η γερμανική επιχείρηση ηλεκτρισμού E.ON -η μεγαλύτερη στην Ευρώπη- μελετά να υποβάλει πρόταση για την εξαγορά της, σε μετρητά.

Τερμάτισαν τον αποκλεισμό

Γάλλοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων τερμάτισαν τον αποκλεισμό δεξαμενών πετρελαίου χονδρικής πώλησης, μετά την υπόσχεση που έλαβαν από τον υπουργό Μεταφορών, Ντομινίκ Περβέν, ότι θα τους βοηθήσει οικονομικώς να αντιμετωπίσουν την άνοδο της τιμής των καυσίμων. O υπουργός τους υποσχέθηκε τη μείωση τη φορολογίας για τα καύσιμα που χρησιμοποιεί ο επαγγελματικός κλάδος μεταφορών. Διευκολύνσεις υποσχέθηκε στον κλάδο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

Μείωση δαπανών των νοικοκυριών

Πτώση σημείωσαν οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία τον μήνα Ιούλιο, αλλά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εμφανίζει βελτίωση, σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία. Οι δαπάνες των νοικοκυριών σημείωσαν πτώση τον περασμένο Ιούλιο κατά 3,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Στα ύψη ο ψευδάργυρος

Στο ανώτατο επίπεδο των τελευταίων οκτών ετών αυξήθηκε η τιμή του ψευδαργύρου χθες στη διεθνή αγορά, λόγω της διακοπής των παραδόσεων από τη Νέα Ορλεάνη, συνεπεία του τυφώνα «Κατρίνα». O τόνος έφθασε τα 1.454 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή