EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ford πωλεί τη θυγατρική της Hertz έναντι 5,5 έως 6 δισ. δολ.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co. θα πωλήσει τη θυγατρική της επιχείρηση ενοικιάσεως αυτοκινήτων Hertz σε όμιλο επενδυτικών εταιρειών, στον οποίον συμμετέχουν οι Clayton Dubilier & Rice, Carlyle Group και η Merrill Lynch Global Private Equity, έναντι 5,5 έως 6 δισ. δολ., όπως ανέφερε χθες η ημερησία The Wall Street Journal. H οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σήμερα, προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγοραστές πλέον του τιμήματος που θα καταβάλουν για την εξαγορά της Hertz, θα αναλάβουν και τα χρέη της, τα οποία ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αγοραστές θα καταβάλουν τρία δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικά τους ταμεία, ενώ για την πλήρη εξαγορά συμπεριλαμβανομένων και των χρεών της Hertz θα προσφύγουν σε δανεισμό. Σημειωθήτω ότι η Ford αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες κεφαλαίων καθώς οι πωλήσεις των κερδοφόρων τύπων αυτοκινήτων της παρουσιάζουν επιβράδυνση.

Αυξάνει τα πρόσθετα τέλη η BA

H βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways (BA) αποφάσισε να αυξήσει τα πρόσθετα τέλη στα εισιτήρια μακράς αποστάσεως για πέμπτη κατά σειρά φορά σε διάστημα ενός έτους, για να ανταποκριθεί στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. Σε ανακοινωθέν της η BA διευκρινίζει ότι από την αύξηση των πρόσθετων τελών τη φορά αυτή θα αυξήσει τα έσοδά της κατά 30 στερλίνες ανά πτήση έναντι 24 στερλινών κατά το παρελθόν. H BA αύξησε τα πρόσθετα τέλη καυσίμων τον Μάιο του 2004 κατά 2,50 στερλίνες και προσφάτως -παρά τις ενδιάμεσες αυξήσεις- τον περασμένο Αύγουστο, όταν η τιμή του πετρελαίου πλησίασε τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Με τους Κινέζους τα υβριδικά

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα αρχίσει την παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων έως το 2008 από κοινού με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Shanghai Automotive, όπως ανακοίνωσε η δεύτερη χθες στη Σαγκάη. Στο ίδιο ανακοινωθέν η Shanghai Automotive διευκρινίζει ότι οι δύο εταίροι ενδέχεται να προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακος παραγωγή αυτοκινήτου με χαμηλή ποσότητα ενεργείας έως το 2010. H σύμπραξη Volkswagen με τη Shanghai Automotive αποσκοπεί στην κατασκευή 500 υβριδικών αυτοκινήτων Touran που θα προορίζονται για τη μεταφορά επισκεπτών στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Τα υβριδικά αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, με την τοποθέτηση ενός ή δύο πρόσθετων ηλεκτρικών κινητήρων στη σταθερή μηχανή καύσεως πετρελαίου ή ντίζελ. Οι συσσωρευτές βοηθούν στην ηλεκτροδότηση του οχήματος και στην επαναφόρτισή τους μέσω της ανακτήσεως ενεργείας κατά το φρενάρισμα.

Αμερικανοϊταλική συνεργασία

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat και η αμερικανική Ford Motor βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη μικρού τύπου οχήματος, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο πρακτορείο Ρόιτερς, επιβεβαιώνοντας παλαιότερες πληροφορίες.

Εξαγοράζει την IGN η News Corp.

H News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε χθες ότι θα εξαγοράσει έναντι 650 εκατομμυρίων δολαρίων την επιχείρηση παιχνιδιών στο Διαδίκτυο IGN Entertainment Inc. καθώς επεκτείνεται και στον κλάδο ψυχαγωγίας online. Τον περασμένο Ιούλιο, η News Corp. κατέληξε σε παρεμφερή συμφωνία για την εξαγορά της επιχειρήσεως Intermix, ιδιοκτήτριας της MySpace.com, γεγονός που θα ανεβάσει τον αριθμό των χρηστών στα 70 εκατομμύρια άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή