Ξεχώρισαν τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες

Ξεχώρισαν τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τραπεζικές μετοχές, καθώς και εκείνες της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν οι μεγάλες ευνοημένες της χθεσινής ημέρας, κατά την οποία οι γενικοί δείκτες τιμών των μετοχών των δυτικοευρωπαϊκών αγορών έκλεισαν με άνοδο. Τα κέρδη ρεκόρ, που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers επηρέασαν θετικά χθες την εξέλιξη άλλων τραπεζικών μετοχών στην Ευρώπη, με αυτήν της UBS να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,8% και εκείνην της Credit Suisse να ενισχύεται κατά 1,2%. Ανοδο 1,1% σημείωσε χθες και η τιμή της μετοχής της Allianz, η οποία αναβαθμίσθηκε στην κατηγορία «αγορά» από την κατηγορία «κράτηση» από τη Citigroup.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ευνοήθηκαν σημαντικά από στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στη Δυτική Ευρώπη σε ποσοστό 7,5%. Αλλες ειδήσεις από τον κλάδο, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στη Φρανκφούρτη, όπου πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου, λειτούργησαν επίσης θετικά για τον κλάδο. H Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε την κατά 20% αύξηση των πωλήσεών της τον Αύγουστο, είδε χθες τη χρηματιστηριακή αξία της να αυξάνεται κατά 1%, ενώ άνοδο 0,9% σημείωσε η τιμή της μετοχής της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, της Renault. Οπως ανακοινώθηκε εξάλλου από τη Nissan Motor, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 44% από τη Renault, οι πωλήσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν φέτος τον Αύγουστο κατά 9,9% ενώ σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στη γαλλική αγορά, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, που οι πωλήσεις ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών ξεπέρασαν εκείνες των γαλλικών στην εγχώρια αγορά τους. Σχολιάζοντας στοιχεία σχετικά με τη γερμανική αγορά αυτοκινήτου, αναλυτές ανέφεραν χθες ότι ο μέσος όρος παλαιότητας των εν κυκλοφορία οχημάτων στη χώρα της Ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη οικονομία, ανέρχεται στα 7,5 χρόνια, με αποτέλεσμα να αναμένεται η συνέχιση της ανανέωσής τους με ταχείς ρυθμούς. Ανοδο 0,% σημείωσε χθες η τιμή της μετοχής της Nokia, ενώ σε ποσοστό 1,7% υποχώρησε χθες η τιμή της μετοχής της τρίτης μεγαλύτερης στον κόσμο τεχνικής εταιρείας, της γαλλικής Bouygues SA, της οποίας η αύξηση της κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου ήταν κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, ανερχόμενη στα 288 εκατομμύρια ευρώ, ενισχυμένη κατά 38% από το αντίστοιχο διάστημα του 2004. H υποβάθμιση εξάλλου της μετοχής της Merck KgaA, από τη Morgan Stanley, είχε ως αποτέλεσμα την κατά 3,4% πτώση χθες της τιμής της μετοχής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή