Το Ευρωδικαστήριο μείωσε πρόστιμο στην DaimlerChrysler

Το Ευρωδικαστήριο μείωσε πρόστιμο στην DaimlerChrysler

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε χθες να μειώσει από τα 72 εκατομμύρια ευρώ στα 9,8 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην DaimlerChrysler για μονοπωλιακή συμπεριφορά. Το Δικαστήριο έκρινε εσφαλμένη την εκτίμηση της Επιτροπής ότι η DaimlerChrysler εμπόδιζε τον ανταγωνισμό σε Γερμανία και Ισπανία μολονότι επιβεβαίωσε ότι «μέσω θυγατρικής της στο Βέλγιο συνήψε συμφωνία με τους διανομείς της χώρας, αποτρέποντας τη μείωση των τιμών».

Το θέμα αφορά απόφαση που έλαβε η Επιτροπή το 2001 σχετικά με τον τρόπο που πουλούσε η DaimlerChrysler τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz. H εκπρόσωπος του Δικαστηρίου τόνισε ότι «οι κατηγορίες για τη Γερμανία απερρίφθησαν ολοκληρωτικά» και προσέθεσε ότι η εταιρεία εξετάζει αν θα ασκήσει έφεση για τα υπόλοιπα πρόστιμα. Από την πλευρά της, η Επιτροπή έσπευσε να τονίσει ότι «δεν θα αντιμετωπίσει την απόφαση του Δικαστηρίου ως μάθημα που πρέπει να λάβει υπόψη της» σε τρέχουσες έρευνες επί ανάλογων υποθέσεων όπως εκείνες περί της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroen. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή έχει ξανά ηττηθεί δικαστικώς σε υποθέσεις που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται τα αυτοκίνητα στη γερμανική αγορά. Στη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, άλλωστε, αναμένεται να γίνουν οι ακροάσεις σχετικά με την έφεση που έχει ασκήσει η Επιτροπή στην υπόθεση της Volkswagen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή