Airbus: το 2005 εξελίσσεται σε έτος ρεκόρ για τον κλάδο

Airbus: το 2005 εξελίσσεται σε έτος ρεκόρ για τον κλάδο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγγελίες για 417 αεροσκάφη έχει λάβει από τις αρχές του έτους φέτος η Airbus, από την οποία εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί σε έτος πωλήσεων – ρεκόρ για τον αεροναυπηγικό κλάδο παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ανά τον κόσμο αερομεταφορείς. O εμπορικός διευθυντής της Airbus, Τζον Λίχι, δήλωσε χθες στην Τουλούζη ότι η εταιρεία εκτιμά πως μέχρι τα τέλη του έτους θα ελέγχει το 50% της παγκόσμιας αγοράς αεροσκαφών, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, η ανταγωνίστριά της Boeing κατέχει μερίδιο της τάξεως του 60%. Οπως διευκρίνισε ο κ. Λίχι, οι 417 επιβεβαιωμένες παραγγελίες, τις οποίες είχε λάβει η Airbus έως την 22α Σεπτεμβρίου, δεν περιλαμβάνουν 140 «ενδείξεις ενδιαφέροντος» για το A350, οι οποίες αναμένεται να μετατραπούν σε τουλάχιστον 200 παραγγελίες έως τα τέλη του έτους. H Airbus δεν συμπεριλαμβάνει προς το παρόν το συγκεκριμένο μοντέλο στην επίσημη αναφορά των παραγγελιών της, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η επίσημη έγκριση της μητρικής EADS για την ανάπτυξή του. H Airbus δίνει μάχη για την προώθηση του δικού της A350, ανταγωνιστικού μοντέλου του 787 Dreamliner της Βoeing.

Πάντως, Airbus και Boeing έχουν εξασφαλίσει φέτος περί τις 600 παραγγελίες -μη συμπεριλαμβανομένου του A350- γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των παραγγελιών τους μέχρι το τέλος του 2005 μπορεί να υπερβεί το προηγούμενο ρεκόρ των 1.631 αεροσκαφών, το 1989.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή