ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα το νέο iPaq της ΗΡ

Με την προσθήκη πλοηγού GPS αφίχθη και στη χώρα μας το νέο iPaq hw6516 Mobile Messenger, ο νέος ισχυρός υπολογιστής χειρός της HP, ο οποίος διατηρεί και όλα τα πλεονεκτήματα των προκατόχων του, καθώς εκτός από ασύρματη επικοινωνία και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επιτρέπει τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, λειτουργώντας και ως κινητό τηλέφωνο. O υπολογιστής διαθέτει ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 1,3 megapixel για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και θύρες υποδοχής καρτών μνήμης SD και mini SD. Εκτός από το ενσωματωμένο πλήρες πληκτρολόγιο, που διευκολύνει την ταχύτερη εισαγωγή δεδομένων (π.χ. σύνταξη και επεξεργασία εγγράφων, e-mail και μηνυμάτων SMS), πρακτική θα βρείτε και την ευανάγνωστη έγχρωμη οθόνη των τριών ιντσών και απόδοσης 64.000 χρωμάτων. Το hw6515 χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 2003 Phone Edition SE. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HP Hellas, η ενδεικτική τιμή του ανέρχεται σε 719 ευρώ με ΦΠΑ.

Σκληροί δίσκοι ακόμα πιο μικροσκοπικοί

Η Hitachi είναι γνωστό ότι έχει κατακτήσει την παγκόσμια σκληρών δίσκων μικρού μεγέθους, καθώς, μεταξύ άλλων, αποτέλεσε τον προμηθευτή των αρχικών iPod της Apple. O πρόσφατος όμως ανταγωνισμός από την Seagate την υποχρέωσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ετσι, τρεις περίπου μήνες από την κυκλοφορία εκ μέρους της Seagate, του μικρότερου σκληρού δίσκου της αγοράς, διαμέτρου μόλις μιας ίντσας, η Hitachi ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν εξίσου μικρό σκληρό δίσκο με αντίστοιχη χωρητικότητα, ήτοι 8 Gb. H ουσιαστική διαφορά του νέου δίσκου είναι η ενσωμάτωση μίας νέας τεχνολογίας, με την οποία ο δίσκος καταλαβαίνει πότε επίκειται πτώση και συνεπώς σύγκρουση, ώστε να μην υπάρχει απώλεια δεδομένων. Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, που έχουν εξελιχθεί σε σημαντικούς πελάτες των μικροσκοπικών αυτών σκληρών δίσκων. Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν ουσιαστικά μία νέα αγορά, καθώς μέχρι πρότινος οι μίνι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούνταν σε φορητές συσκευές μουσικής, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και σε ορισμένες βιντεοκάμερες.

Ανακοινώθηκαν οι επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας

Πιστή στον στόχο της για την όσο το δυνατόν συντομότερη άφιξη του νέου Xbox 360 στις προθήκες των καταστημάτων, η Microsoft έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας της νέας κονσόλας. Ετσι λοιπόν, η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου στη Βόρεια Αμερική, στις 2 Δεκεμβρίου στην ευρωπαϊκή αγορά και στις 10 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που μία κονσόλα κυκλοφορεί σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα αποτελέσει το πλέον δημοφιλές δώρο για την εορταστική περίοδο, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα δώσει στη Microsoft ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι της Sony, η οποία αναμένεται να καθυστερήσει το λανσάρισμα του Playstation 3, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή άνοιξη για την Ιαπωνία και ακόμα πιο μετά για τις υπόλοιπες μεγάλες αγορές. Εν όψει της κυκλοφορίας του Xbox 360, η Microsoft προγραμματίζει και το λανσάρισμα αρκετών τίτλων παιχνιδιών, προσδοκώντας έως τα τέλη του έτους να έχει στην αγορά 25-40 νέα παιχνίδια. Σημειώνεται ότι ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης βρίσκονται περισσότερα από 200 παιχνίδια, από όλες σχεδόν τις εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή