Κατέληξε σε συμφωνία με τους μηχανικούς της η Boeing

Κατέληξε σε συμφωνία με τους μηχανικούς της η Boeing

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεα Υορκη. Σε συμφωνία κατέληξε η Boeing με το συνδικάτο των απεργούντων μηχανικών της, έχοντάς τους προσφέρει αύξηση στις συνταξιοδοτικές εισφορές και αποσύροντας παράλληλα το αίτημά της να καταβάλλουν υψηλότερο ποσοστό οι εργαζόμενοι για την ασφάλειά τους.

Βάσει των συμπεφωνημένων, η σύμβαση εργασίας θα ισχύσει για μία τριετία και με αυτήν τίθεται τέλος σε μια μακρά απεργιακή κινητοποίηση 24 ημερών. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία επέτυχε να έλθει σε συμβιβασμό με τους μηχανικούς της πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα, ήταν η ταχύτερη συμφωνία με το μεγαλύτερο από τα συνδικάτα των εργαζομένων της μέσα σε τέσσερις δεκαετίες. Επιπλέον, η συνταξιοδοτική εισφορά εκ μέρους της Boeing θα αυξηθεί από 60 σε 70 δολ. για κάθε χρόνο εργασίας, ενώ το συνδικάτο είχε ζητήσει 80 δολ.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Διεθνούς Ενωσης Μηχανικών και Εργατών της Αυτοκινητοβιομηχανίας συνέστησαν στα μέλη τους να επικυρώσουν την προσφορά αύριο, Τετάρτη. Σημειωτέον ότι από τις 2 Σεπτεμβρίου οι 19.000 μηχανικοί είχαν διακόψει την παραγωγή αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας της Boeing και τότε η εταιρεία είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις. Σήμερα ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Βοeing εκτιμά πως θα καθυστερήσει η παράδοση 30 αεροσκαφών· οι παραγγελίες είναι περισσότερες κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για το οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων μοντέλο Dreamliner 787.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή