Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδεύει η Mastercard

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδεύει η Mastercard

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάθεση 61,5 εκατομμυρίων μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έναντι 40 με 43 δολαρίων, ανά τεμάχιο, σχεδιάζει η Master Card Inc. στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής της, σύμφωνα με τη σχετική αίτηση που υπέβαλε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Εάν λάβουμε υπόψη ότι η μέση τιμή κάθε τεμαχίου της εταιρείας θα κυμαίνεται στα 41,50 δολάρια τότε η κεφαλαιοποίησή της υπολογίζεται να ανέλθει στα 5,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των κοινών και των προνομιούχων μετοχών. Το ρόλο του αναδόχου έχει αναλάβει η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και εκτιμάται ότι η Master Card θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 2,43 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εισαγωγή της Master Card στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επρόκειτο να συντελεστεί στα μέσα του Φεβρουαρίου, αλλά τα σχέδια αυτά αναβλήθηκαν, όταν διεγνώσθη πως ο διευθύνων σύμβουλος Ρόμπερτ Σέλαντερ πάσχει από καρκίνο. Οπως αναφέρεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς, τα έσοδα της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 ανήλθαν στα 738,5 εκατομμύρια δολάρια από τα 658,2 εκατομμύρια δολάρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή