EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εργασιών 14,3 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο ο Ομιλος Sprider

Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη του Ομίλου εταιρειών SPRIDER το πρώτο τρίμηνο του 2006. Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,3 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2005, αυξημένος κατά 45%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ. Κατ’ αναλογία, τα κέρδη προ του πρώτου τριμήνου του 2006 ανήλθαν σε 412.000 ευρώ έναντι 243.000 ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 69,5%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 266.000 ευρώ έναντι 160.000 ευρώ το αντίστοιχο περσινό πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 66%. Για το σύνολο της χρήσης 2006 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί ανάπτυξη της τάξεως του 20%, η οποία αναμένεται να επιδράσει αναλογικά και στα υπόλοιπα μεγέθη αποτελεσμάτων μέχρι και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Διαπραγμάτευση νέων μετοχών

Αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου των 323.816 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Οι νέες μετοχές προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από 508 μέλη του προσωπικού του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου. H τιμή διάθεσης ήταν 3,26 κυπριακές λίρες ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας αποτελείται από 545.639.443 μετοχές.

Συνεργασία TCC – ΗΑLΚΒΑΝΚ

Σε νέα συνεργασία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου SATO στην Τουρκία, TCC (The Chair Company), με την πέμπτη κατά σειρά μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα HALKBANK. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η HALKBANK πρόκειται να εξοπλίσει 550 καταστήματα με καθίσματα της TCC. Η συνεργασία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 5 ετών, ενώ μέσα σε δύο μήνες θα πραγματοποιηθούν οι παραγγελίες για τα πρώτα 40 υποκαταστήματα. Η TCC θα προμηθεύει 110 υποκαταστήματα της τράπεζας ετησίως. Σημειώνεται ότι η HALKBANK κατέχει το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της Τουρκίας με 564 καταστήματα και εξυπηρετεί περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες.

Διασυνοριακές διελεύσεις

Πρόσκληση προς ομόλογό του της πΓΔΜ, να επισκεφτεί την Κέρκυρα τον Ιούνιο, προκειμένου να υπογράψουν πρωτόκολλο διευκόλυνσης διασυνοριακών διελεύσεων στον «Πανευρωπαϊκό Διάδρομο 10», απηύθυνε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο διμερούς συνάντησης, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η μείωση του χρόνου ταξιδιού κατά μήκος του άξονα και η απλοποίηση των διαδικασιών στα σύνορα των χωρών, από τις οποίες διέρχεται ο διάδρομος. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν επ’ ευκαιρία της συνόδου των υπουργών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή