Volkswagen: αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στη λειτουργία

Volkswagen: αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στη λειτουργία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών του λειτουργικού σχήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μπερντ Πισετσρίντερ, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της. Αν και ο ίδιος δεν ανακοίνωσε ένα λεπτομερές σχέδιο αναδιάρθρωσης ή την πιθανότητα να απαιτηθούν περικοπές θέσεων εργασίας, εντυπωσίασε με τη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «οι εξαγωγές μας στις ΗΠΑ από τα εργοστάσιά μας στη Γερμανία δεν έχουν τις αποδόσεις, οι οποίες απαιτούνται σήμερα. Τα προβλήματά μας απαιτούν συστηματική και γρήγορη αντιμετώπιση, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον του ομίλου μας μακροπρόθεσμα…».

Ο κ. Πισετσρίντερ επανέλαβε τα σχέδιά του για την αύξηση της παραγωγικότητας στη VW, την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, την αναδιάρθρωση της μονάδας της παραγωγής εξαρτημάτων κ.ά. σχέδια, τα οποία σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ενδέχεται να κοστίσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Βραζιλία, όπου η VW απασχολεί 21.900 εργαζομένους. Οι εξαγωγές της από τη χώρα αυτή έχουν υποστεί πλήγμα λόγω του ισχυρού ρεάλ. «Η παραγωγική ικανότητά μας πρέπει να αναπροσαρμοσθεί», τόνισε για τη συγκεκριμένη χώρα ο κ. Πισετσρίντερ, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Ο ίδιος δέχθηκε πάντως έντονες επικρίσεις από μετόχους της εταιρείας, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρξε κίνηση για την απομάκρυνσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή