Apple: κέρδισε τους Beatles στη μάχη του εμπορικού σήματος

Apple: κέρδισε τους Beatles στη μάχη του εμπορικού σήματος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήλο – Σκαθάρια, σημειώσατε 1… Η Apple Computer δικαιώθηκε χθες στη διένεξή της με τους Beatles και την εταιρεία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του θρυλικού συγκροτήματος, Apple Corps. Οπως απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, η υπηρεσία iTunes Music Store δεν παραβιάζει την εξωδικαστική συμφωνία που επετεύχθη το 1991 και καθορίζει πότε θα μπορεί η κάθε πλευρά να κάνει αποκλειστική χρήση του εμπορικού ονόματός της.

Σύμφωνα με την Apple Corps, η εταιρεία υπολογιστών παραβίασε αυτήν τη συμφωνία ξεκινώντας δραστηριότητες στη μουσική βιομηχανία. Από την πλευρά της, η Apple Computer, η οποία έχει πωλήσει εκατομμύρια συσκευές iPod και περισσότερα από 1 δισ. τραγούδια μέσω Internet, επιμένει πως το iTunes είναι κατά κύριο λόγο υπηρεσία νόμιμης μετάδοσης δεδομένων, κάτι που επιτρέπεται από τη συμφωνία.

Οι Beatles απέχουν από υπηρεσίες όπως το iTunes. Ωστόσο, στη διάρκεια της δίκης έγινε γνωστό ότι η Apple Corps ετοιμάζει για πρώτη φορά προς πώληση κατάλογο των έργων των «σκαθαριών». Εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμα τα τραγούδια των Beatles για αγορά μέσω Διαδικτύου.

Η Apple Corps, ιδιοκτησίας των Πολ Μακάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Γιόκο Ονο και εταιρείας-θεματοφύλακα της περιουσίας του Τζορτζ Χάρισον, έχουν δώσει πολυάριθμες μάχες στα δικαστήρια με την Apple Computer, με αφορμή το λογότυπό τους που απεικονίζει ένα φρούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή