Περιστολή εμφάνισαν οι ζημίες της εταιρείας ταξιδίων TUI

Περιστολή εμφάνισαν οι ζημίες της εταιρείας ταξιδίων TUI

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Περιστολή εμφάνισαν οι ζημίες της TUI, της μεγαλύτερης εταιρείας τουρισμού και ταξιδίων της Ευρώπης και ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής Hapag-Lloyd. H εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι πούλησε τη μονάδα επιχειρηματικών ταξιδίων TQ3 Travel Solutions και απεκόμισε κέρδη.

Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες της TUI ελαττώθηκαν στα 94,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 192,8 εκατομμυρίων ευρώ προ ενός έτους το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο. Αναφορικά με τις πωλήσεις της, αυτές ενισχύθηκαν 25% σε 4,48 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το παρελθόν έτος η εταιρεία είχε εξαγοράσει τη CP Ships. Με την πρωτοβουλία αυτή επεκτάθηκαν οι ναυτιλιακές της δραστηριότητες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι άνω του 50% των πωλήσεων του γερμανικού ομίλου προέρχεται από τον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Μίκαελ Φρέντσελ, σκοπό έχει να στηρίξει τις δραστηριότητες του τουρισμού, ούτως ώστε να διπλασιάσει τα απορρέοντα από αυτόν έσοδα μέσα στην προσεχή διετία. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να μειώσει το κόστος, να θέσει σε λειτουργία νέα ξενοδοχεία και να επεκτείνει τις υπηρεσίες από τους αερομεταφορείς χαμηλών ναύλων, που διατηρεί, ήτοι από τους Hapag-Lloyd και Express Thomsonfly. Υπενθυμίζεται ότι η TUI εξαγόρασε αντί του τιμήματος των 2 δισ. δολαρίων CP Ships με κύριο στόχο να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εποχικά τουριστικά κέρδη και να προχωρήσει στη δημιουργία της πέμπτης μεγαλύτερης ναυτιλιακής σε διεθνή κλίμακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή