Ανοδος κερδών 9,7% για την Deutsche Telekom

Ανοδος κερδών 9,7% για την Deutsche Telekom

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο κατά 9,7% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Deutsche Telekom AG, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, το πρώτο τρίμηνο εφέτος χάρις σε έκτακτα έσοδά της από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, τα οποία αντιστάθμισαν την πτώση της στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας, στη Γερμανία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom AG αυξήθηκαν την προαναφερθείσα περίοδο στα 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ ή κατά 25 λεπτά ανά μετοχή, από τα 984 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 23 λεπτά ανά μετοχή την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι.

Οπως αναφέρει σε ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες η Deutsche Telekom στην έδρα της, στη Βόννη, οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο εφέτος αυξήθηκαν στα 14,8 δισεκατομμύρια ευρώ από 14,3 δισεκατομμύρια ευρώ, προγενεστέρως. Ουσιαστικά εάν δεν υπολογισθούν τα έκτακτα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Telekom, η κερδοφορία της παρουσιάζει πτώση.

Τα έκτακτα έσοδα της επιχειρήσεως ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ προέρχονται από την πώληση του μετοχικού μεριδίου που διατηρούσε η Deutsche Telekom στη μαλαισιανή εταιρεία Celcom Malaysia Βhd, το 2003, και τα οποία επιδίκασε μεταγενεστέρως διαιτητικό όργανο στη γερμανική επιχείρηση. Χωρίς τα έσοδα αυτά η κερδοφορία της Deutsche Telekom το πρώτο τρίμηνο εφέτος παρουσιάζει πτώση κατά 1,3%, στα 963 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή μετοχής της Deutsche Telekom, σημείωσε χθες πτώση κατά 2,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή