Αποχώρηση εργαζομένων από το εργοστάσιο της Vauxhall

Αποχώρηση εργαζομένων από το εργοστάσιο της Vauxhall

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «αυθόρμητη» αποχώρηση εκατοντάδων υπαλλήλων της Vauxhall από το εργοστάσιο του Ελεσμίερ Πορτ στη βορειοδυτική Αγγλία, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποδόθηκε στις δημόσιες δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Καρλ-Πίτερ Φόστερ, επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της μητρικής General Motors. O κ. Φόστερ δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η εν λόγω εργοστασιακή μονάδα θα είναι εάν καταργηθεί μια βάρδια, μια κίνηση που ουσιαστικά συνεπάγεται την κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας. Περίπου 900 εργαζόμενοι συμμετείχαν σ’ αυτήν την αυθόρμητη αποχώρηση από τον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εργάζονται στη δεύτερη βάρδια, ενώ το προσωπικό του εργοστασίου ανέρχεται σε 3.300 άτομα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το εργοστάσιο του Ελεσμίερ Πορτ πέρυσι σημείωσε ρεκόρ παραγωγής, ολοκληρώνοντας την κατασκευή 180.000 οχημάτων.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο κ. Φόστερ να προχωρήσει σ’ αυτές τις δηλώσεις ήταν ατυχής, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της General Motors και των συνδικαλιστικών ενώσεων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Vauxhall. Εάν πράγματι αποφασιστούν οι εν λόγω απολύσεις, τότε θα είναι ένα ακόμη πλήγμα όχι μόνον για τη Vauxhall αλλά και για τον βρετανικό κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot ανακοίνωσε ότι το 2007 θα κλείσει το εργοστάσιο στο Ράιθον, δίπλα στο Κόβεντρι, με αποτέλεσμα την απόλυση 2.300 ατόμων. Πέρυσι, η MG Rover έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο του Λόκμπριτζ, πλησίον του Μπέρμπιγχαμ, οδηγώντας στην απόλυση 6.000 υπαλλήλων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή