Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για Τσάβες και Μοράλες

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για Τσάβες και Μοράλες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος του νεοφιλελευθερισμού κήρυξαν χθες στη Βιέννη οι πρόεδροι της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, Τσάβες και Μοράλες αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με άλλους σχεδόν 60 αρχηγούς κρατών στη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης – Κρατών της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος Τσάβες υποστήριξε ότι μια νέα εποχή ανατέλλει στη Λατινική Αμερική, «την οποία ορισμένοι περιγράφουν ως εποχή του λαϊκισμού, προσπαθώντας να μας μειώσουν…». Οι δηλώσεις των κ. Τσάβες και Μοράλες προκάλεσαν δυσμενή σχόλια, ενώ η σύνοδος συνεχίζεται σε κλίμα έντασης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, παρότρυνε τους δύο ηγέτες να φέρονται υπεύθυνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, δήλωσε ότι «εμείς στην Ευρώπη, τασσόμεθα κατά του λαϊκισμού», ενώ ο πρόεδρος του Μεξικού, Βιτσέντε Φοξ, τόνισε ότι «η Λατινική Αμερική δεν έχει ξεπεράσει τα παραδοσιακά της προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του λαϊκισμού». Σχολιάζοντας τις κρατικοποιήσεις των ενεργειακών εταιρειών, τις οποίες ανακοίνωσε την 1η Μαΐου ο κ. Μοράλες, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, τόνισε χθες ότι οι επενδυτές επιζητούν πάντα εγγυήσεις και τη σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή