ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχεύοντας την κορυφή

Νέες προσθήκες αναμένονται σε λίγες εβδομάδες στη δημοφιλή σειρά κινητών τηλεφώνων Ν Series της ΝΟΚΙΑ, όπου έμφαση δίνεται στη διαχείριση αρχείων πολυμέσων, την ψηφιακή φωτογραφία, το βίντεο, ακόμα και την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων (Ν92). Το επερχόμενο μοντέλο Ν93 θεωρείται ένα από τα κορυφαία της αγοράς, με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και τις δυνατότητες, στοιχεία που ασφαλώς αυξάνουν και το κόστος του. Αν και αρκετοί ενδεχομένως να εκφράσουν αντιρρήσεις ως προς τον σχεδιασμό και το μέγεθος της συσκευής, είναι γεγονός ότι απαιτούνταν οι εν λόγω συμβιβασμοί, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες. Το τηλέφωνο ενσωματώνει κάμερα ανάλυσης 3,2 megapixel, η οποία χρησιμοποιεί φακό Carl Zeiss, με οπτικό ζουμ 3x και ψηφιακό ζουμ 20x, ενώ εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις στην εγγραφή βίντεο, μιας και αυτή γίνεται μέσω του φορμά MPEG-4 και με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική (πλησιάζει εκείνη του DVD). Ουσιαστικά λοιπόν το Ν93 αποτελεί μία κανονική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μεσαίων δυνατοτήτων, μιας και προσφέρει και δυνατότητες ρυθμίσεων λήψης. Η οθόνη αποδίδει 262.144 χρώματα, προσφέρει ανάλυση 240×320 pixel και είναι μεγέθους 2,4 ιντσών. Η συσκευή ενσωματώνει επίσης ασύρματη τεχνολογία Wi-Fi για ευκολότερη σύνδεση στο Διαδίκτυο -π.χ. μέσω hot spots- και διαχείριση των e-mail μας. Οσον αφορά τον τομέα της μουσικής, προσφέρεται η δυνατότητα αποθήκευσης έως και 1.500 ΜΡ3, μέσω προσθήκης κάρτας μνήμης miniSD μεγέθους 2 Gb. Το τηλέφωνο είναι τεχνολογίας 3ης γενιάς και θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Ιούλιο, με τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν. Αν κρίνουμε πάντως από τις δυνατότητες της συσκευής, το πιθανότερο είναι ότι το κόστος θα ξεπερνά τα 500-600 ευρώ.

Το αφεντικό… τρελάθηκε

Είναι γνωστό ότι κάθε αθλητική διοργάνωση με το μέγεθος και το βεληνεκές ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, όπως αυτό που θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου στη Γερμανία, κατά κανόνα συνοδεύεται από πληθώρα διαφημιστικών και λοιπών εκστρατειών, ιδίως από τους χορηγούς. Ετσι λοιπόν, η Toshiba και συγκεκριμένα η θυγατρική στη Μ. Βρετανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σε περίπτωση που η εθνική ομάδα της Αγγλίας κατακτήσει το Κύπελλο (για πρώτη φορά από το 1966) θα αποζημιώσει σε ποσοστό 66%, όσους έχουν αγοράσει φορητούς υπολογιστές με την τεχνολογία Intel Centrino Duo. Μοναδική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς είναι ν’ αποκτήσει κάποιον σχετικό υπολογιστή και να τον εγγράψει στον ηλεκτρονικό δικτυακό τόπο της Toshiba (www.toshiba.co.uk/66), πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 9 Ιουνίου. Σημειωτέον, ότι η Toshiba αποτελεί επίσημο χορηγό της διοργάνωσης, παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τις ανάγκες αυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή