Και επισήμως η προσφορά της Mittal στην Arcelor

Και επισήμως η προσφορά της Mittal στην Arcelor

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Εχοντας το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές του ανταγωνισμού στο Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, η Mittal Steel υπέβαλε επισήμως την προσφορά της για την Arcelor.

H Mittal Steel, η μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου με κριτήριο την παραγωγή, προσφέρει 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστό και μετοχές για την Arcelor, τη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου με κριτήριο τα έσοδα. Τώρα πλέον εναπόκειται στους μετόχους της τελευταίας να αποφασίσουν για την έκβαση έως τις 29 Ιουνίου μετά την πολύμηνη διαμάχη των δύο ομίλων. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουλίου. Πάντως, ο Λακσμί Μιτάλ, ιδρυτής και επικεφαλής της Mittal Steel, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αυξήσει κατά τι την προσφορά του, αν και η σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στον Τύπο δεν κάνει τέτοια αναφορά. H σημερινή προσφορά για την Arcelor είναι σχεδόν 10% χαμηλότερη από την τιμή της μετοχής της στην αγορά.

Εάν ευοδωθεί η συμμαχία, θα δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος κολοσσός αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων με 320.000 προσωπικό, ο οποίος θα παράγει το 10% του χάλυβα διεθνώς.

Βέβαια, η Arcelor έχει απευθύνει έκκληση στους μετόχους της να μην υποκύψουν και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους· παράλληλα, τους έχει υποσχεθεί αυξημένο μέρισμα και εκ νέου αγορά μετοχών αξίας 5 δισ. ευρώ. H επαναγορά θα πραγματοποιηθεί σε τιμή άνω των επιπέδων αγοράς και η Arcelor ευελπιστεί ότι με τέτοια κίνητρα θα εξασφαλίσει την αφοσίωση των μετόχων.

Ο Λακσμί Μιτάλ είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η προσφορά του πλέον τέθηκε στην κρίση τους. «Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι ελκυστική, ότι διευκολύνει τους μετόχους της Arcelor να συμμετάσχουν στις δυνατότητες ανάπτυξης του υπό διαμόρφωση ομίλου, ενώ ταυτόχρονα θα τους επιτρέψει να λάβουν σεβαστό ποσόν ως αντίκρισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή