Νέα προσφορά από την Goldman για την εξαγορά της AB Ports

Νέα προσφορά από την Goldman για την εξαγορά της AB Ports

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέθεσε χθες προς έλεγχο τα βιβλία και στοιχεία της, η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία διαχείρισης λιμένων, Associated British Ports Holdings Plc, σε κοινοπραξία στην οποία μετέχει και η Goldman Sachs, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της. Η βρετανική εταιρεία έλαβε νέα, βελτιωμένη προσφορά από την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία, της οποίας η συνολική αξία φθάνει στα 2,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (4,7 δισ. δολάρια), ήτοι στις 810 πένες ανά μετοχή. Η τιμή της μετοχής της ΑΒ Ports σημείωνε σημαντική άνοδο χθες το πρωί, σε ποσοστό 14,85%, κυμαινόμενη γύρω στα επίπεδα των 768 πενών. Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωση της ΑΒ προς την αρχή του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, αναφερόταν ότι η εταιρεία «αποφάσισε να διαθέσει τα βιβλία και στοιχεία της στην… ενδιαφερόμενη κοινοπραξία, η οποία θα διεξάγει έλεγχο για την επαλήθευσή τους…». Στην κοινοπραξία μετέχουν -εκτός της Goldman Sachs- η καναδική Borealis Infrastructure, η επενδυτική εταιρεία του συνταξιοδοτικού Ταμείου OMERS, της Πολιτείας του Οντάριο και η GIC Special Investments Pte Ltd, η εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων της εταιρείας επενδύσεων της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης.

Η ΑΒ Ports έχει ήδη απορρίψει ως «απολύτως ανεπαρκή» προηγούμενη προσφορά της κοινοπραξίας, η οποία είχε υποβληθεί στις αρχές Μαρτίου και αφορούσε τις 730 πένες ανά μετοχή της. Η αρχική προσφορά της κοινοπραξίας για την AB Ports ακολούθησε την έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά της βρετανικής, επίσης διαχειρίστριας λιμένων P & O από την Dubai Ports World, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και ακολούθησε και αυτή άλλες, προηγούμενες εξαγορές στον ίδιο πάντα κλάδο. Η ΑΒ Ρorts έχει περί τους 3.000 υπαλλήλους και η μεγαλύτερη θυγατρική της, η Associated British Ports, διαχειρίζεται 21 λιμένες στη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή