Εκτίναξη κερδών για την αγορά του Λονδίνου στο δωδεκάμηνο

Εκτίναξη κερδών για την αγορά του Λονδίνου στο δωδεκάμηνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητικότατα ετήσια κέρδη ανακοίνωσε χθες η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, LSE, η οποία αποτελεί από μακρόν στόχο εξαγοράς και της οποίας περί το 25% του μετοχικού κεφαλαίου αποκτήθηκε προσφάτως από την αμερικανική αγορά Νasdaq.

Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγορά στον κόσμο, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας της εκτινάχθηκαν το δωδεκάμηνο που έληξε την 31η Μαρτίου σε ποσοστό 42%, φθάνοντας στα 120,1 εκατομμύρια στερλίνες και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγοι για ένα ποσόν της τάξεως των 118,7 εκατομμυρίων στερλινών.

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της LSE, η οποία έχει υπερτριπλασιασθεί από τον Δεκέμβριο του 2004, όταν ξεκίνησαν οι ενέργειες με αντικείμενο την εξαγορά της, απώλεσε χθες άνω του 9% της αξίας της, εν μέσω αμφιβολιών για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της LSE, Κρις Γκίμπσον-Σμιθ, δήλωνε ότι η εξαγορά της δεν αποκλείεται καθόλου. Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η Κλάρα Φουρς, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας της αγοράς με την ιστορία των 300 ετών, τόνισε επίσης χθες: «Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφερόμεθα, ούτε έχουμε ανάγκη να κλείσουμε μια συμφωνία -εξαγοράς- απλά και μόνο για τη συμφωνία. Θα τη θέλαμε μόνον εφόσον σημαίνει κάτι για την ανάπτυξη της αγοράς μας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή