EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποίηση τιμών για πετρέλαιο και μέταλλα

Σταθεροποιήθηκαν χθες οι τιμές των βασικών μετάλλων και του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις ισχυρές απώλειες και τη ρευστότητα που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση το όγκου των συναλλαγών. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου «Brent» σημείωσε άνοδο κατά 42 σεντς στα 69,02 το βαρέλι και στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού αυξήθηκε κατά 59 σεντς στα 70,45 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χαλκού αυξήθηκε στο Λονδίνο κατά 3,3% στα 8.090 δολάρια ο τόνος. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε στα 649,30 δολάρια η ουγγιά.

Μείωση προσωπικού στη Skoda

Η αυτοκινητοβιομηχανία Skoda, θυγατρική της Volkswagen, πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 2.800 άτομα, βάσει προγράμματος που θα καθορίσει το αριθμητικό επίπεδο των απασχολουμένων της στα τέλη του τρέχοντος έτους. Εκπρόσωπος της Skoda, δήλωσε χθες στο Αννόβερο ότι η μείωση του προσωπικού της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνει κυρίως στον διοικητικό κλάδο, χωρίς αυτό να σημαίνει και την κατάργηση θέσεων εργασίας. Ο αριθμός των εργαζομένων της Skoda ανέρχεται στα 26.000 άτομα. Από την πλευρά της η Volkswagen αναθεωρεί μέτρα, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητάς της στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Γερμανία και έχει δηλώσει ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 20.000 ή κατά το ένα πέμπτο του συνόλου των απασχολουμένων της.

Η EADS Astrium στη Βραζιλία

Ο ευρωπαϊκός όμιλος δορυφόρων EADS Astrium ανακοίνωσε χθες ότι αγόρασε μετοχικό μερίδιο του 42% στη βραζιλιάνικη αεροδιαστημική εταιρεία Equatorial Sistemas προκειμένου να αποκτήσει προσβάσεις στα διαστημικά προγράμματα της Βραζιλίας. Εκπρόσωπος της  EADS Astrium απέφυγε να αναφέρει το ποσόν και οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς. H EADS Astrium σχεδιάζει και κατασκευάζει δορυφορικά συστήματα για την πολιτική και αμυντική βιομηχανία καθώς και για διαστημικά προγράμματα.

Η Ryanair στο Μαρόκο

Η αεροπορική εταιρεία φθηνού κόστους Ryanair ανακοίνωσε χθες ότι συνήψε συμφωνία πενταετούς διάρκειας με το Μαρόκο για την ανάπτυξη δρομολογίων σε 20 προορισμούς, όπου θα μεταφέρονται ένα εκατομμύριο επιβάτες τον χρόνο. «Η Ryanair πρόκειται να προβεί σε περισσότερες ανακοινώσεις τους προσεχείς μήνες αναφορικά με τη συνεργασία της στο Μαρόκο καθώς δημιούργησε μία σταθερή βάση μέσω αυτής της συμφωνίας» όπως δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικλ Κρόουλι.

Εθελουσία στην General Μotors

Περισσότερα από 20.000 στελέχη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors Corp. εδέχθησαν προτάσεις για εθελουσία έξοδο, ξεπερνώντας τον εσωτερικό στόχο της επιχειρήσεως, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 23ης Ιουνίου, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα «Detroit News». H General Motors βρίσκεται στο στάδιο ολοκληρωτικής αναδιοργανώσεως, η οποία προβλέπει το κλείσιμο πλέον των δέκα εργοστασίων της, με αποτέλεσμα την απόλυση 30.000 εργαζομένων προκειμένου να επανέλθει στην κερδοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή