Σκέψεις της Vinci για απομάκρυνση του Ουιλάρντ

Σκέψεις της Vinci για απομάκρυνση του Ουιλάρντ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απομάκρυνση του Χαβιέ Ουιλάρντ, ήτοι του διευθύνοντος συμβούλου της Vinci, εξετάζει η διοίκηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευών και εκμετάλλευσης δημοσίων έργων. Παράλληλα διερευνάται η πιθανότητα αντικατάστασής του από τον Αλάν Ντινίν, επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Nexity μέσω συμφωνίας για την ενοποίηση των δυνάμεών τους. Το εν λόγω σενάριο διατυπώθηκε σε δημοσιεύματα των γαλλικών εντύπων «Challenges» και «Le Monde». Πάντως, η μετοχή της Nexity ενισχύθηκε χθες, ενώ αυτή της Vinci εμφάνισε απώλειες. O κ. Ντινίν δεν είναι μόνον επικεφαλής της Nexity. Από το 1997 ανήκει στο εποπτικό συμβούλιο της Vinci. O κ. Ουιλάρντ προήχθη τον Ιανουάριο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς ο νυν πρόεδρος της Vinci, Αντουάν Ζαχαρίας, αποφάσισε να παραιτηθεί των εκτελεστικών καθηκόντων του.

Ο κ. Ζαχαρίας θεωρεί τον κ. Ουιλάρντ υπεύθυνο για το ότι χάθηκε η ευκαιρία εξαγοράς της Amec SPIE, θυγατρικής της Amec PLc., που απέκτησε η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων PAI έναντι 1,04 δισ. ευρώ, παραμερίζοντας τη Vinci και τη μικρότερη Eiffage. Οπως τόνισε ο κ. Ζαχαρίας, η Vinci κινδυνεύει πλέον να αποτελέσει στόχο εξαγοράς, ιδιαίτερα από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή