EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη της Γερμανίας μπορεί να γίνει διαρκής

Η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την οικονομική της ανάκαμψη σε μία διαρκή ανάπτυξη εάν εκσυγχρονίσει τις δημόσιες δαπάνες της, εάν προβεί σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και εάν καταστήσει το εκπαιδευτικό της σύστημα περισσότερο αποδοτικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σε οικονομική έκθεσή του για τη Γερμανία, ο ΟΟΣΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Υστερα από μακροχρόνια καθηλωμένη οικονομική ανάπτυξη και ισχνή ζήτηση, η Γερμανία βρίσκεται σήμερα σε θέση να απολαύσει μία εύρωστη οικονομική ανάκαμψη». Η Γερμανία, κατά τα τελευταία χρόνια, κατέβαλε προσπάθειες να αντεπεξέλθει στον χαμηλό ρυθμό της οικονομικής της αναπτύξεως, ο οποίος ήταν αποτέλεσμα του υψηλού ποσοστού ανεργίας και των προς τα κάτω πιέσεων στο μισθολογικό. Η κατάσταση αυτή είχε αρνητικές επιδράσεις στην εγχώρια κατανάλωση. Για να πετύχει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Γερμανία επικέντρωσε τις προσπάθειές της στις εξαγωγές των προϊόντων της τα οποία κατέστησε ανταγωνιστικά σε αρκετές κατηγορίες. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ο ρυθμός της οικονομικής αναπτύξεως της Γερμανίας θα διαμορφωθεί εφέτος στο 1,6% ήτοι στο 1,8% έπειτα από αναπροσαρμογή εργασίμων ημερών.

Σταθερή η ανάπτυξη διεθνώς

Σταθερός παραμένει ο ρυθμός της διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης, παρά την άνοδο της τιμής των πρώτων υλών, όπως αναφέρει η Τράπεζα της Γαλλίας, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα. «Το μακροοικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την σταθερή ανάπτυξη, διεθνώς, παρά τις εντάσεις που επικρατούν ιδιαιτέρως στο πρόβλημα της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών». Η Τράπεζα της Γαλλίας εξαίρει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητος για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην παγκόσμια οικονομία.

Αύξηση κερδών βλέπει η G.Ε.

Η General Electric Co. προβλέπει ότι τα ετήσια κέρδη της στην Ινδία θα αυξηθούν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2010, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τζεφ Ιμερλτ, σε ομιλία του στο εμπορικό επιμελητήριο στη Βομβάη.

Ανοδος μετοχής

Θεαματική άνοδο σημείωσε η τιμή της μετοχής, Kinder Morgan Ιnc., της μεγαλύτερης επιχειρήσεως διαχειρίσεως αγωγού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, μετά την υποβολή προτάσεως από έναν όμιλο υπό τον συνιδρυτή της Ρίτσαρντ Κίντερ για την εξαγορά της έναντι 13,4 δισ. δολ.

Στη Β. Αμερική με στόχο τα κέρδη

Η General Motors Corp. διόρισε τον Τρόι Κλαρκ επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού στην ίδια θέση στη Βόρειο Αμερική, όπου η επιχείρηση είναι ζημιογόνος. Ο Τρόι Κλαρκ, ως επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors Corp. στην περιοχή της Ασίας – Ατλαντικού, την οδήγησε στην κερδοφορία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων του κλάδου, η τοποθέτηση του κ. Κλαρκ ως επικεφαλής στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της General Motors στη Βόρειο Αμερική σχετίζεται με την επιτυχή εμπειρία του στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού. Οι ζημίες της στη Βόρειο Αμερική ήταν πέρυσι 8,2 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή