ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλή της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στο Διαδίκτυο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για τηλεφώνημα της «Αλ Κάιντα» περί επιθέσεως στον κυβερνοχώρο εναντίον των χρηματιστηριακών συναλλαγών μέσω του Διαδικτύου και στις ιστοσελίδες των τραπεζών, αρχής γενομένης από χθες, όπως ανέφερε πηγή στην Ουάσιγκτον. Η πηγή αυτή δήλωσε ότι η ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση έχει στόχο να διεισδύσει και να καταστρέψει βάσεις δεδομένων στις ιστοσελίδες αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Το υπουργείο εσωτερικής ασφαλείας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα και ότι τα πάντα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητος. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν υπάρχει λόγος «να πιστεύουμε ότι η απειλή είναι αξιόπιστη». Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι η απειλή της Αλ Κάιντα κάνει λόγο για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα άρχιζαν από χθες, και ότι θα διαρκέσουν ολόκληρο τον μήνα Δεκέμβριο σε αντίποινα προς τις ΗΠΑ για την κράτηση υποτιθέμενων τρομοκρατών στη στρατιωτική αμερικανική βάση στο Γκουαντάναμο της Κούβας. Οι αντιδράσεις της χρηματιστηριακής κοινότητος και των αγορών ήταν υποτονική έως ανύπαρκτη.

Ευρωζώνη: πτώση ανεργίας

Υστερα από στασιμότητα τεσσάρων μηνών, πτώση παρουσίασε η ανεργία στην περιοχή της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο, η οποία αποδίδεται εν μέρει στην αισθητή μείωση της ανεργίας στη Γερμανία. Το γεγονός αυτό γεννάει αισιοδοξία σε οικονομολόγους, οι οποίοι πιστεύουν ότι η μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι καλός οιωνός σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής το 2007. Ειδικότερα, η Eurostat ανέφερε χθες ότι το ποσοστό των ανέργων στην περιοχή της Ευρωζώνης μειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο 7,7% από 7,8% που ήταν τον Σεπτέμβριο, ύστερα από βελτίωση στην αγορά εργασίας στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Οι προβλέψεις του γερμανικού μηχανολογικού ομίλου Τhyssen Krupp αναφορικά με την κερδοφορία του για εφέτος αλλά και τον ερχόμενο χρόνο θα ξεπεράσουν τον μακροχρόνιο στόχο του περί αυξήσεως της τάξεως των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για φύλλα χάλυβος. Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο όμιλος Thyssen Krupp, ο μεγαλύτερος χαλυβουργικός όμιλος της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στους μετόχους του στις 19 Ιανουαρίου την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 38% σε σχέση με τη σημερινή του κατάσταση. Κατά τον τρόπο αυτό, ο όμιλος Thyssen θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει δραστηριότητές του στον κλάδο.

Προσφορά για DenizΒank

Ο Γαλλοβελγικός όμιλος παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Dexia επιβεβαίωσε χθες ότι η υποχρεωτική προσφορά του για την αγορά των μετοχών τς τουρκικής τράπεζας DenizBank, τις οποίες δεν έχει ακόμη υπό την κατοχή του, θα διαρκέσει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 22 του τρέχοντος μηνός. Σημειωθήτω ότι ο χρηματοπιστωτικός όμιλος Dexia, ο μεγαλύτερος κρατικός στον κόσμο, εξαγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στην τουρκική τράπεζα DenizBank, στις αρχές του τρέχοντος έτους, έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το πρώτο της βήμα στην αναπτυσσόμενη τουρκική τραπεζική αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ομίλου Dexia.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή