EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνίδια πτώση των παραγγελιών στη μεταποίηση τον Οκτώβριο

Πτώση σημείωσαν αιφνιδίως κατά 1,1% οι παραγγελίες στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας τον μήνα Οκτώβριο, καθώς οι προηγούμενες ισχυρές εγχώριες παραγγελίες προς τη βιομηχανία μέσων μεταφορών μειώθηκαν αισθητά εν όψει της αυξήσεως του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 2,6% τον Οκτώβριο σε αντίθεση με τις παραγγελίες από το εξωτερικό που σημείωσαν άνοδο κατά 0,6%.

Ανοδος εμπορικού πλεονάσματος

Ανοδο κατά 23,37 δισεκατομμύρια δολάρια σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον μήνα Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον μήνα Οκτώβριο είχε σημειώσει άνοδο κατά 23,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρακτορείο Xinhua επικαλείται στοιχεία των τελωνειακών αρχών χωρίς να παραθέτει συγκεκριμένους αριθμούς, Σύμφωνα, όμως με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς», οι κινεζικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 32,7% σε ετήσια βάση τον μήνα Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,4& ξεπερνώντας τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων.

Νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Η γερμανική επιχείρηση κοινής ωφελείας Ε. ΟΝ ανακοίνωσε χθες ότι δαπάνησε περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση εργοστασίου κατασκευής αεροστροβίλων φυσικού αερίου, στην ουγγρική πόλη Γκόνιου. Σε ανακοινωθέν της η επιχείρηση διευκρινίζει ότι η κατασκευή των αεροστροβίλων αυτών έχει σχεδιασθεί κατά τρόπο που η χρήση του φυσικού αερίου να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Στο ίδιο ανακοινωθέν διευκρινίζεται ότι το εργοστάσιο αυτό έχει προγραμματισθεί να λειτουργήσει εντός του 2010. Η λειτουργία του εργοστασίου στην πόλη Γκόνιου θα βοηθήσει την Ε. ΟΝ να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Προς διμερείς διαπραγματεύσεις

Ο αρμόδιος εμπορικός επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Πίτερ Μάντελσον ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφύγει στο δικαίωμα διεξαγωγής διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ινδία, τη Νότιο Κορέα και την ομάδα των κρατών-μελών του ασιατικού εμπορικού συνασπισμού ASEAN. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του, οι διμερείς διαπραγματεύσεις θα είναι συμπληρωματικές με τη δέσμευση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου να διαπραγματευθεί τη σύναψη πολυμερών οικονομικών συμφωνιών.

Εγκριση στη NAS από τη Σ. Αραβία

Οι σαουδαραβικές αρχές έδωσαν την έγκρισή τους στο εξειδικευμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο National Air Services (NAS) να λειτουργήσουν την πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του NAS. Ειδικότερα, η ΝΑS θα λειτουργήσει μία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους η οποία είναι η πρώτη που λαμβάνει άδεια λειτουργίας από το 2003, όταν σχετικό βασιλικό διάταγμα έθετε τέλος στο μονοπωλιακό καθεστώς της Saudi Arabian Αirlines.

Κέρδη και για τη Vodafone Turkey

O όμιλος Vodafone, ο μεγαλύτερος στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει να θέσει σε κερδοφορία τη θυγατρική της στην Τουρκία πολύ ενωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς της. H οικονομική βελτίωση της Vodafone Turkey στηρίζεται στην εξασφάλιση μεγαλύτερης αποδόσεως των επενδύσεών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή