Τριμερής συνεργασία της DaimlerChrysler στη Ρωσία

Τριμερής συνεργασία της DaimlerChrysler στη Ρωσία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα συμμετοχής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler στα σχέδια συνεργασίας μεταξύ της καναδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Magna και του ρωσικού βιομηχανικού ομίλου AvtoVaz ανέφεραν χθες στελέχη του τελευταίου. Στόχος της συνεργασίας είναι η κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στο Τογλιάτι της κεντρικής Ρωσίας και αναμένεται να επισφραγιστεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Μπόρις Αλιόσιν, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας του κλάδου.

«Μοντέλα της DaimlerChrysler θα μπορούσαν ανέτως να παράγονται στο Τογλιάτι. Σύμφωνα με πηγές της AvtoVaz μπορεί να υπάρξει και τρίτο μέλος σ’ αυτόν τον συνεταιρισμό», αναφέρεται σε δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Vedomosti». Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τις πηγές της προαναφερόμενης εφημερίδας, η AvtoVaz βρίσκεται παράλληλα σε διαπραγματεύσεις με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής κινητήρων στο Τογλιάτι. Σημειωτέον ότι η διοίκηση της Renault προσδοκούσε πως θα ήταν η βασική συνεταίρος της AvtoVaz, δίχως τη συμμετοχή της Magna, έχοντας την πρόθεση να επενδύσει 300 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή