Πτώση ανεργίας στις χώρες–μέλη του ΟΟΣΑ

Πτώση ανεργίας στις χώρες–μέλη του ΟΟΣΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 6% διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης ανεργίας για όλες τις οικονομίες των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, δηλαδή ήταν κατά 0,6 μιας ποσοστιαίας μονάδας χαμηλότερος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ανεργίας τον ίδιο μήνα έφθασε το 7,8%, αντικατοπτρίζοντας μια πτώση κατά 0,7 μιας ποσοστιαίας μονάδας από πέρυσι. Μικρότερη πτώση, της τάξεως της 0,2%, καταγράφηκε στην ανεργία των ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο, με τον σχετικό δείκτη να φθάνει το 4,4%. Στον Καναδά δε, η ανεργία μειώθηκε τον Οκτώβριο στο 6,2% και συγκεκριμένα κατά 0,2% από τον Σεπτέμβριο και κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από πέρυσι. Αμετάβλητη στο 4,2% παρέμεινε από πέρυσι η ανεργία στην Ιαπωνία στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Μεγαλύτερη στη Γαλλία

Με μια αναλυτικότερη ματιά στις οικονομίες της Ευρωζώνης προκύπτει πως στη γερμανική οικονομία, ήτοι τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 8,7%, κάτι που σημαίνει πως ήταν κατά 0,1 μιας ποσοστιαίας μονάδας χαμηλότερος από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και κατά 0,7 μιας ποσοστιαίας μονάδας συγκριτικά με ένα μήνα πριν. Μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην ανεργία της Γαλλίας, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 8,9%. Πρόκειται για μια πτώση κατά 0,1 μιας ποσοστιαίας μονάδας από τον προηγούμενο μήνα αλλά κατά 1,1% από τον Σεπτέμβριο του 2005. Στο 5,6% έφθασε ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία, δηλαδή αυξήθηκε κατά 0,1% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 1% από πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή