Επένδυση 8,4 δισ. ευρώ της Audi για νέα προϊόντα

Επένδυση 8,4 δισ. ευρώ της Audi για νέα προϊόντα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 8,4 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Audi από φέτος ώς και το 2011 για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για διπλασιασμό των μοντέλων της στα 40 ώς το 2015. Οπως διευκρίνισε χθες σε ανακοινωθέν που χαιρετίσθηκε από τις αγορές, η μονάδα της γερμανικής Volkswagen αναμένει να επενδύσει συνολικά 11,8 δισ. ευρώ ώς τα τέλη του 2011. Οι επενδύσεις της θα αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως, αρχής γενομένης από το 2007. Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η κυκλοφορία της δεύτερης γενιάς του ανοιχτού μοντέλου TT Roadster, καθώς και του νέου Α5 Coupe και του σπορ R8 το 2007.

Από το Τόκιο, πάντως, η είδηση είναι πιο «οικολογική». Η Nissan Motor γνωστοποίησε με τη σειρά της σχέδια που αφορούν την κυκλοφορία δικών της «πράσινων» μοντέλων, επιδιώκοντας να αποτινάξει την εικόνα της «καθυστερημένης» σε σχέση με τις Toyota Motor και Honda Motor. Στο πλαίσιο ευρείας πρωτοβουλίας με την ονομασία Νissan Green Program 2010, στόχος του οποίου είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και των καυσαερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η υπ’ αριθμόν 2 ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προτίθεται να διαθέσει -πρώτα στην εγχώρια και στη συνέχεια στην αμερικανική αγορά- ένα υβριδικό μοντέλο κάνοντας χρήση δικής της τεχνολογίας, από το οικονομικό έτος που θα αρχίσει τον Απρίλιο του 2010. Θα αναπτύξει επίσης το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου με δυνατότητα να καίει μόλις τρία λίτρα βενζίνη στα 100 χιλιόμετρα, βελτιώνοντας τη συμβατική μηχανή εσωτερικής καύσης. Το μοντέλο αυτό προτίθεται να έχει έτοιμο για την αγορά της Ιαπωνίας το 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή