Θετική η επενδυτική κοινότητα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας

Θετική η επενδυτική κοινότητα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον η επενδυτική κοινότητα, αναφορικά με την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια ομαλή προσγείωση, αναφέρεται σε έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Από την Τράπεζα, η οποία εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, διαπιστώνεται ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να διαθέτουν «μεγάλη όρεξη» για την ανάληψη κινδύνου, μετά και την ευρεία διόρθωση που σημειώθηκε στις αγορές τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Οπως αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά στην έκθεση, «οι ζημίες των 6 δισ. δολαρίων, τις οποίες υπέστη ένα hedge fund, η πολιτική αστάθεια στην Ταϊλάνδη και στην Ουγγαρία, αλλά και οι έντονες συναλλαγματικές διακυμάνσεις δεν επηρέασαν δραστικά τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων…».

Αναφερόμενοι στην αγορά των ομολόγων, οι αναλυτές της Τράπεζας παρατηρούν ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών, εκείνων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης καθώς και των ιαπωνικών υποχώρησαν στα κατώτατα επίπεδά τους τον Σεπτέμβριο και έκτοτε παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις, εν μέσω προσδοκιών περί υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων στην παγκόσμια οικονομία. «Η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έπαιξε ρόλο-κλειδί για την υποχώρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα ανάλογα των αποδόσεων των ομολόγων στις μεγάλες αγορές… περισσότερο δε στις ΗΠΑ και στους βραχυπρόθεσμους τίτλους…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή