Ευνοϊκές οι προβλέψεις για την αγορά χάλυβα

Ευνοϊκές οι προβλέψεις για την αγορά χάλυβα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2006 αποτελεί την πέμπτη συνεχή χρονιά, κατά την οποία η παγκόσμια αγορά χάλυβα γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς αύξησης της ζήτησης, ενώ η παγκόσμια παραγωγή συνεχίζει επίσης να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Το 2007, η αγορά, του χάλυβα αναμένεται να συνεχίσει να ανθεί, ωστόσο, η προβλεπόμενη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να οδηγήσει επίσης σε επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης της παραγωγής και της ζήτησης. Ομως, η αγορά παραμένει από τις πλέον ανθεκτικές, γεγονός, το οποίο δικαιολογεί το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στον κλάδο για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Το 2006, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα θα είναι αυξημένη κατά 8%, ήτοι κατά 90 εκατ. τόννους, φθάνοντας στα 1,22 δισ. τόνους. Βασική ατμομηχανή της αύξησης της παραγωγής είναι η Κίνα, της οποίας η παραγωγή αναμένεται να φθάσει φέτος στους 339 εκατ. τόνους, και να είναι αυξημένη κατά 23% από το 2005. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η παραγωγή χάλυβα αναμένεται φέτος αυξημένη μόλις κατά 9 εκατ. τόνους, φθάνοντας στους 197 εκατ., ενώ στις χώρες της Κοινοπολιτείας, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, σημειώνεται αύξηση παραγωγής κατά 4 εκατ. τόνους, στους 70,2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή