EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον από επιχειρηματία για μερίδιο στην Αlitalia

Ιταλός επιχειρηματίας δήλωσε χθες ότι ενδέχεται να αγοράσει μετοχικό μερίδιο στον κρατικό αερομεταφορέα Alitalia, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Πρόκειται για τον Ντιέγκο Ντελά Βάλε, ιδρυτή του εμπορικού σήματος υποδημάτων Tod, ο οποίος είναι ο πρώτος Ιταλός που ανταποκρίνεται σε σχέδιο της κυβερνήσεως να πωλήσει τουλάχιστον το 30% του προβληματικού αερομεταφορέα. «Εάν ένα όμιλος επενδυτών αποφασίσει να συνενώσει τις δυνάμεις του υποβάλλοντας πρόταση εξαγοράς θα σκεφθώ να παίξω κάποιο ρόλο», φέρεται ότι δήλωσε ο Ντελά Βάλε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MF-Dow Jones. Βάσει των σχεδίων της ιταλικής κυβερνήσεως οποιοσδήποτε και να είναι ο στρατηγικός επενδυτής θα πρέπει να παρουσιάσει πρόγραμμα εξυγιάνσεως της Alitalia, εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας του προσωπικού της, τη διασφάλιση εθνικών δρομολογίων και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητος του ιταλικού αερομεταφορέα. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, η τιμή της μετοχής της Alitalia σημείωσε χθες πτώση κατά 0,2%.

ΗΠΑ: Αύξηση λιανικών πωλήσεων

Οι Αμερικανοί καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αρκετές οικονομικές αντιξοότητες, έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις λιανικής τον περασμένο Νοέμβριο, για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις μήνες. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο κατά 1% έπειτα από τέσσερις μήνες πτωτικής πορείας. Συγκριτικώς, οι πωλήσεις λιανικής είχαν παρουσιάσει άνοδο της τάξεως του 1,4% τον μήνα Ιούλιο.

Υπερκινητικό το Ruzyne

Ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια επιβάτες η ταξιδιωτική κίνηση του αεροδρομίου Ruzyne της Πράγας για πρώτη φορά σε διάστημα ενός χρόνου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές. Το αεροδρόμιο Ruzyne είναι το πιο φορτισμένο από τα αεροδρόμια της κεντρικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου έως τα τέλη του τρέχοντος έτους η διακίνηση επιβατών θα ξεπεράσει τα 11,5 εκατ. επιβάτες, από τα 10,8 εκατ. επιβατών που διακινήθηκαν το 2005.

Προς έγκριση δαπάνες 8 δισ. ευρώ

Η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου είναι πολύ πιθανό να εγκρίνει δαπάνες 8 δισ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων στον τομέα της άμυνας, κυρίως υπό την καθοδήγηση της IBM και της Siemens. Το ανέφερε χθες στο Βερολίνο πηγή προσκείμενη στην επιτροπή προϋπολογισμού διευκρινίζοντας ότι η SBS, θυγατρική της Siemens, θα επιβλέψει την εκτέλεση συμβολαίων ύψους της τάξεως των 7,2 δισ. ευρώ. Οι δύο επιχειρήσεις θα εγκαταστήσουν 140.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 700 πλαίσια ηλεκτρονικών υπολογιστών και χιλιάδες τηλέφωνα στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στο 6,5% η ανάπτυξη της Ρωσίας

Στο 6,5% διαμορφώθηκαν οι ρυθμοί της οικονομικής αναπτύξεως της Ρωσίας το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως ανακοίνωσε χθες η ρωσική στατιστική υπηρεσία στη Μόσχα. Το δεύτερο τρίμηνο οι ρυθμοί της οικονομικής αναπτύξεως της Ρωσίας είχαν διαμορφωθεί στο 7,4% σε ετήσια βάση.

Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής

Κατά 14,9% αυξήθηκε ο ρυθμός της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας από τις αρχές του έτους έως και τον μήνα Νοέμβριο από το 14,7% όπου ευρίσκετο τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κινεζική στατιστική υπηρεσία στο Πεκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή