Δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές

Δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κλάδος πολιτικής αεροπορίας της Βουλγαρίας δεν πληρεί τα κριτήρια ασφάλειας της Ε.Ε., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεπώς, ακόμα και μετά την ένταξη της χώρας στην Ε. Ε., δρομολογημένη για τον επόμενο μήνα, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα υπάγονται στο καθεστώς ναυσιπλοΐας που ισχύει για τους αερομεταφορείς των υπολοίπων κρατών-μελών της Ε.Ε. «Η Βουλγαρία διατρέχει τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της Ε. Ε. σ’ ό, τι αφορά την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την εσωτερική αγορά πολιτικής αεροπορίας», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Πίταρ Μουτάφτσιεβ, τα δρομολόγια των εγχώριων αερομεταφορέων θα διεξάγονται βάσει υπαρχόντων διμερών συμφωνιών με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα προσωρινά μέτρα δεν επιβάλλονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που σημαίνει πως θα αρθούν μόλις οι αερομεταφορείς συμμορφωθούν με τους κανόνες της Ε.Ε.», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Βάλια Λούλεβα. Σύμφωνα με την ίδια, μόνον τρεις από τους 19 αερομεταφορείς επιβατών και εμπορευμάτων πληρούν τους όρους πιστοποίησης της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή