Εξαγορά χαλυβουργίας στο Μεξικό αντί 1,44 δισ. δολ. για Arcelor Mittal

Εξαγορά χαλυβουργίας στο Μεξικό αντί 1,44 δισ. δολ. για Arcelor Mittal

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η συγχώνευση των Arcelor και Mittal να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ομως, το προϊόν της, η μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, ήδη κινείται τάχιστα για την περαιτέρω εδραίωση της ηγετικής θέσης του. Μόλις χθες η Arcelor Mittal ανακοίνωσε συμφωνία 1,44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά χαλυβουργίας στο Μεξικό, ενώ έλαβε και το «πράσινο φως» για την επένδυση 400 δισ. ρουπιών (8,7 δισ. δολαρίων) σε εργοστάσιο στην ανατολική Ινδία. Και η εφημερίδα Vedomosti έγραψε πως φιλοδοξεί να αναλάβει τον έλεγχο ρωσικής ανταγωνίστριάς της.

Η Arcelor Mittal συμφώνησε με τη μεξικανική Grupo Villacero για την επιχειρηματική αξία της Sicartsa, ολοκληρωμένης παραγωγού με εργοστάσια στην ίδια τοποθεσία με τη Mittal Steel Lazaro Cardenas. Η συνδυασμένη παραγωγική δυνατότητα των 7,6 εκατ. τόνων θα αποφέρει βιομηχανικές συνέργειες της τάξης των 80 εκατ. δολαρίων και κέρδη 50 εκατ. δολαρίων από εμπορικές δραστηριότητες, πωλήσεις και διαχείριση. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Arcelor Mittal, Αντίτια Μιτάλ, «η μεξικανική αγορά αναμένεται να παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης έως και 6% ετησίως για την ερχόμενη 10ετία, κάτι που σημαίνει ότι η εποχή είναι ιδανική για την επέκταση της εκεί παρουσίας μας». Η Arcelor Mittal θα δημιουργήσει επίσης κοινοπραξία διανομής και εμπορίας με την Grupo Villacero στο Μεξικό και τις νότιες ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Vedomosti, τέλος, η Arcelor Mittal προσφέρθηκε να εξαγοράσει μερίδιο ελέγχου στη ρωσική χαλυβουργία ΜΜΚ, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 9 δισ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή