Ράλι στις τιμές των ακινήτων στη Βρετανία

Ράλι στις τιμές των ακινήτων στη Βρετανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον υψηλότερο ρυθμό της τελευταίας διετίας ανήλθαν το Δεκέμβριο οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide Building Society, μια εξέλιξη που υποδεικνύει πως η αύξηση των επιτοκίων δεν έχει επιτύχει την αποθέρμανση της αγοράς ακινήτων. Ο δείκτης τιμών της Nationwide αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 1,2%, μηνιαίως, από το 1,4% του Νοεμβρίου, οδηγώντας σε μια ετήσια άνοδο 10,5%. Πρόκειται για την πρώτη διψήφια αύξηση που έχει σημειωθεί από τον Φεβρουάριο του 2005, αντανακλώντας, παράλληλα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2004, όταν οι τιμές των ακινήτων είχαν ανέλθει κατά 12,7%. «Είναι ξεκάθαρο πως η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυναμική τροχιά, με διψήφιο πληθωρισμό στις τιμές των ακινήτων. Αυτό θα πρέπει να προβληματίζει την Τράπεζα της Αγγλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Μπάκλεϊ, επικεφαλής για την βρετανική οικονομία στην Deutsche Bank. Η μέση τιμή πώλησης μιας κατοικίας στη Βρετανία υπολογίζεται για τον Δεκέμβριο στις 173.746 στερλίνες ή 340.000 δολάρια. Πρόκειται για μια ημερήσια αύξηση της τάξεως των 45 στερλινών από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά, ο ρυθμός αύξησης των τιμών είναι εφέτος κατά το τριπλάσιο υψηλότερος απ’ ό,τι πέρυσι.

Τα νέα στοιχεία για τον εν λόγω κλάδο οδηγούν την Nationwide σε μια αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το 2007, διαμορφώνοντας εκτιμήσεις για ένα ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ του 5% με 8% από την αρχική πρόβλεψη του 7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή