Αύξηση του παγκόσμιου στόλου «βλέπει» η Boeing

Αύξηση του παγκόσμιου στόλου «βλέπει» η Boeing

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη εικοσαετία οι ανά τον κόσμο αεροπορικές εταιρείες θα χρειασθεί να αγοράσουν 28.600 νέα αεροσκάφη, συνολικής αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αύξηση του παγκόσμιου στόλου αποδίδεται στην προβλεπόμενη, αυξανόμενη ζήτηση επιχειρηματικών και τουριστικών ταξιδίων καθώς και στον αυξημένο όγκο του κάργκο που θα διακινείται διά αέρος.

Η πρόβλεψη, η οποία αφορά περισσότερα αεροσκάφη από τα 27.210 στα οποία αναφερόταν η Boeing στη χθεσινή ετήσια έκθεσή της, περιλαμβάνεται στη νέα έκθεση του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού.

Στην εκτίμηση αυτή αντικατοπτρίζεται η πεποίθηση της Boeing αναφορικά με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς των αερομεταφορών μετά την κρίση που ξέσπασε στον κλάδο ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στην τρέχουσα έκθεσή της, η Boeing περιλαμβάνει για πρώτη φορά και στοιχεία για τη ρωσική αγορά.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες δηλώνουν εξίσου αισιόδοξοι για την προοπτική της αγοράς των αερομεταφορών, τονίζουν όμως ότι η πιθανή επιβολή περιορισμών από τις εθνικές κυβερνήσεις για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, ενδέχεται να οδηγήσει σε συγκράτηση των ρυθμών της ανάπτυξης. Η Boeing, με έδρα στο Σικάγο, δημοσίευσε την έκθεσή της μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα του Αεροναυπηγικού Σαλονιού του Παρισιού, όπου δίνει μάχη με την Airbus για νέες παραγγελίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή