Κέρδη και αύξηση πωλήσεων 18% για H&M

Κέρδη και αύξηση πωλήσεων 18% για H&M

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αύξηση των κερδών της Hennes & Mauritz AB σε επίπεδο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η τιμή της μετοχής της αλυσίδας ειδών ρουχισμού υποχωρούσε χθες λόγω των υψηλότερων προσδοκιών που έτρεφε η αγορά. Πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις τροφοδοτούνται στην αγορά λόγω των συλλογών ρούχων που επιμελήθηκαν προσωπικότητες του ευρύτερου κλάδου της ψυχαγωγίας.

Τα προ φόρων κέρδη του σουηδικού ομίλου ενισχύθηκαν τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαΐου κατά 31% στις 5,1 δισ. κορώνες Σουηδίας ή 726,9 εκατ. δολάρια, κάτι που αποδίδεται στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και την αύξηση πωλήσεων κατά 18%. «Τα αποτελέσματα για τα προ φόρων κέρδη ήταν κατά 2% χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά δεν θα πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στις πωλήσεις ενός μήνα που οι καιρικές συνθήκες είχαν επιδεινωθεί», δήλωσε ένας αναλυτής που τήρησε την ανωνυμία του. Σε έκθεση της Citibank επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις του Μαΐου επηρεάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες, όπως και τη σύγκριση με τα πολύ καλύτερα στοιχεία της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Πράγματι, οι πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα παρουσίασαν αύξηση κατά 10% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που έφθαναν το 14%.

Ενας ακόμη αναλυτής τόνισε ότι ο έλεγχος του κόστους, όπως και η μείωση των αποθεμάτων κυμαίνονται σε λίαν ικανοποιητικά επίπεδα παρά την επέκταση των δραστηριοτήτων της αλυσίδας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Η&Μ, με μεγάλη παρουσία στις αγορές ρούχων της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, εγκαινίασε στις αρχές του έτους το πρώτο κατάστημα στην Ασία.

Σε συνεργασία, παράλληλα, με μεγάλα ονόματα του χώρου της μόδας και της ποπ μουσικής έχει κυκλοφορήσει τελευταία συλλογές ρούχων που πωλούνται σε υψηλότερες του φυσιολογικού τιμές. Αναφερόμαστε στον Καρλ Λάγκερφελντ, τη Στέλα ΜακΚάρθεϊ, τη Μαντόνα και την Κάιλι Μινόνγκ. Μια νέα συλλογή αντρικών και γυναικείων ρούχων όπως και εσώρουχων εμπνευσμένη από τον Ιταλό σχεδιαστή Ρομπέρτο Καβάλι πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Νοέμβριο.

Στα μελλοντικά σχέδια της Η&Μ περιλαμβάνεται η δημιουργία 95 επιπλέον καταστημάτων στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιταλία. Εχει συμφωνήσει και στην εγκαινίαση δεύτερου καταστήματος στο Τόκιο της Ιαπωνίας, μετά το πρώτο που θα λειτουργεί από το 2008. Μέχρι σήμερα, η Η&Μ κατέχει 1.420 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή