ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άλλη εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων περνάει η ιδιοκτησία της Do It Yourself

H ιδιοκτησία της τρίτης μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων με συναρμολογούμενα είδη οικιακού εξοπλισμού (Do It Yourself) ανταλλάσσεται μεταξύ μιας εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων στην άλλη. Η Cerberus Capital ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα την εξαγορά της Focus, έναντι 225 εκατ. στερλινών από τις Apax Partners και Duke Street Capital, οι οποίες επίσης δραστηριοποιούνται στον χώρο των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity). Η βρετανική αλυσίδα αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα οικονομικά προβλήματα, μη έχοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής των τόκων δανείων της, λόγω των υψηλών επιτοκίων, του σκληρού ανταγωνισμού και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης της αγοράς DIY. Οι επενδύσεις των κατόχων παλαιότερων εταιρικών ομολόγων θα καλυφθούν πλήρως με το ποσό των 186 εκατ. στερλινών και οι επενδυτές mezzanine finance, μια μορφή χρηματοδότησης με «υποθηκευμένη μετοχική αξία», θα λάβουν 40 πένες για κάθε μετοχή της Focus.

60 δισ. δολάρια τα ετήσια έσοδα της Cerberus Capital

Με ετήσια έσοδα άνω των 60 δισ. δολαρίων, η Cerberus Capital διατηρεί μειοψηφικά μερίδια σε εταιρείες ανά τον κόσμο, ενώ η ίδια διαθέτει, εκτός της έδρας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, γραφεία στην Οζάκα, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, το Τόκιο, την Ταϊπέι και το Λος Αντζελες. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους κλάδους της αεροναυπηγικής και άμυνας, του ρουχισμού, της βιομηχανίας, της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγείας, των ακινήτων, των μεταφορών όπως των ταξιδιών και ψυχαγωγίας.

Η Merrill Lynch στη Σαουδική Αραβία

Την άδεια παροχής υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής, συμβούλου και διαχείρισης πλούτου στη Σαουδική Αραβία έλαβε αυτήν την εβδομάδα η Merrill Lynch. Αναφερόμενος στην εν λόγω εξέλιξη, ο πρόεδρος της Σαουδικής Αραβίας, Αχμάς Φακαχάμι, δήλωσε ότι «το Ριάντ παίζει ένα κρίσιμο κομβικό ρόλο στα χρηματοοικονομικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής και στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας στο Βασίλειο».

Η Fitch αναβάθμισε το εταιρικό χρέος της Fiat

Αναβάθμισε η υπηρεσία πιστοληπτικής βαθμολόγησης Fitch το εταιρικό χρέος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat για πρώτη φορά μετά την πάροδο μιας τετραετίας. Αν και το χρέος της Fiat τελευταία ανακάμπτει εν μέρει λόγω της μεγάλης επιτυχίας του νέου Fiat Punto, τοποθετείται στη χαμηλότερη κατηγορία ΒΒΒ- αντικατοπτρίζει μια αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή