Δεν δίνει πάνω από 5 δισ. δολ. ο Μέρντοχ για Dow Jones

Δεν δίνει πάνω από 5 δισ. δολ. ο Μέρντοχ για Dow Jones

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Αμετακίνητος στην προσφορά του θα παραμείνει ο Ρούπερτ Μέρντοχ για τον όμιλο ΜΜΕ της Dow Jones που ανέρχεται σε 5 δισ. δολάρια. Εάν πρόκειται να υλοποιηθεί η εξαγορά, η έγκριση από την οικογένεια Μπάνκροφτ, τη μεγαλομέτοχο της Dow Jones, αναμένεται εντός δυο-τριών εβδομάδων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την άποψη, η οποία διατυπώνεται ευρέως από επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές, και συνίσταται στο ότι ανέμεναν από τον μεγιστάνα να αυξήσει την προσφορά του έστω και κατά τι για να εξασφαλίσει τη συμφωνία.

Ωστόσο, όταν χθες κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Βαρσοβία ερωτήθηκε εάν πρόκειται να βελτιώσει τα όσα προσφέρει, απάντησε αρνητικά.

«Ολα έχουν γίνει και απλώς περιμένουμε την τελική έγκριση από την οικογένεια Μπάνκροφτ εντός δύο-τριών εβδομάδων, εάν πρόκειται να υπάρξει φυσικά κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ. Με τον τρόπο αυτό κατέδειξε με σαφήνεια ότι σε περίπτωση απόρριψης, απλώς θα αποσυρθεί. Οπως προβλέπουν αναλυτές, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε την πτώση της τιμής της μετοχής της Dow Jones στα επίπεδα προ της δημοσιοποίησης του ενδιαφέροντος Μέρντοχ.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας είχε συνομιλίες με την Dow Jones, ώστε να διασφαλιστεί ότι μία πιθανή εξαγορά θα άφηνε ανεπηρέαστο το καθεστώς της εφημερίδας «The Wall Street Journal». Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο και επιδιώκει να διατηρήσει την αυτονομία της ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακής μεταβολής. Εγκυρες πηγές ανέφεραν ότι η News Corporation, η εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοχ υπερπήδησε ένα σοβαρό εμπόδιο για την εξαγορά. Κι εκείνη και η Dow Jones αποφάσισαν να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες για τη λειτουργία της εφημερίδας. Την πρωτοβουλία είχε η οικογένεια Μπάνκροφτ, η μεγαλύτερη μέτοχος της Dow Jones. Σχεδόν τριάντα έξι μέλη της οικογένειας ελέγχουν το 64% των δικαιωμάτων ψήφου μέσω μιας συνδυαστικής ιδιοκτησιακής φόρμουλας. Πάντως, παράλληλα ο Ρούπερτ Μέρντοχ προωθεί τα υπόλοιπα σχέδιά του. Στο τελευταίο ταξίδι στην Πολωνία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιάροσλαβ Καζίνσκι εν όψει των εγκαινίων ενός τηλεοπτικού σταθμού, στον οποίο συμμετέχει με μεγάλο μερίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή