Ο Αλιστερ Ντάρλιγνκ νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Ο Αλιστερ Ντάρλιγνκ νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκόρντον Μπράουν, είναι ο στενός συνεργάτης του Αλιστερ Ντάρλιγνκ και μέχρι πρότινος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας. Παράλληλα θεωρείται ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Τόνι Μπλερ. Η τοποθέτηση αυτή σηματοδοτεί και την ομαλή συνέχιση της οικονομικής πολιτικής του Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Υπό το πρίσμα αυτό η αλλαγή φρουράς δεν αναμένεται να ταράξει τις αγορές. Το 2002 ο Αλιστερ Ντάρλινγκ ανέλαβε το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών μετά την παραίτηση Στέφεν Μπάιερς λόγω αρκετών αντιπαλοτήτων. Το 2003 ανέλαβε και τις υποθέσεις της Σκωτίας, με τις οποίες ακόμα ασχολείται. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1987. Με την εκλογική νίκη του 1997 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Οσοι συνεργάζονται μαζί του τον θαυμάζουν για την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την ουσία ακόμα και της πιο περίπλοκης πολιτικής ενημέρωσης. Οντας στο Οικονομικών, κινήθηκε γρήγορα και προώθησε μεταρρυθμίσεις ευρείες στη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενώ κατόπιν λίγων μηνών ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το υπουργείο στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε Εργασίας και Συντάξεων και εκεί ο κ. Ντάρλινγκ διαχειριζόταν το ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού. Αν και θα ήθελε να τον μνημονεύουν για τις προσπάθειές του να εξαλείψει τη φτώχεια, πέρυσι δέχθηκε οξεία κριτική από τους συνταξιούχους – η σύνταξή τους είχε αυξηθεί μόνο 75 πένες.Ρόιτερς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή