Πρόβλημα για παγκόσμια ανάπτυξη οι πολιτικές πιέσεις

Πρόβλημα για παγκόσμια ανάπτυξη οι πολιτικές πιέσεις

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές πιέσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο μεσοπρόθεσμο κίνδυνο της παγκόσμιας ανάπτυξης, σύμφωνα με μια έρευνα του Παγκόσμιου Δικτύου Κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί το αδύναμο σημείο της παγκόσμιας, διαπιστώνεται πως η συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα δέκα χρόνια εξαρτάται από τη διαχείριση των πολιτικών παρά των οικονομικών προκλήσεων.

Τα μείζονα θέματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη ξεκινούν από τον ανταγωνισμό για τις πηγές ενέργειας και τη διαχείριση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, και φθάνουν μέχρι τις περιφερειακές προκλήσεις όπως η διαχείριση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Επίσης, η έρευνα έχει συνδέσει την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας με την κατανάλωση στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η έρευνα μελετάει και τις προκλήσεις που δημιουργεί η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.

Περισσότερα στο www.kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή