EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nasdaq: Επταήμερη προθεσμία στους μνηστήρες για μερίδιο LSΕ

Προθεσμία μέχρι τέλος της εβδομάδας έδωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq στους ενδιαφερόμενους για το 31% που κατέχει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ενδιαφερόμενοι είναι η Temasek Holdings και η Qatar Investment Authority (κρατικές επενδυτικές εταιρείες στη Σιγκαπούρη και το Κατάρ, αντίστοιχα), που έχουν προσεγγίσει, ήδη, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σταθερά τα κέρδη της Εureko

Καθαρά κέρδη 561 εκατ. ευρώ έναντι 669 εκατ. κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, παρουσίασε ο Ομιλος Eureko, μητρικός της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican. Εξαιρουμένων των one off αποτελεσμάτων, επί συγκριτικής βάσης τα καθαρά κέρδη παρέμειναν σταθερά. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Eureko κατά το πρώτο εξάμηνο είναι αυξημένα κατά 9% και ανέρχονται σε 8,602 εκατ. ευρώ έναντι 7,910 εκατ. πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα, ενώ αυξημένη είναι και η αξία των νέων εργασιών στον κλάδο ασφαλειών Ζωής, που έφθασε τα 33 εκατ. ευρώ έναντι 23 εκατ. πέρυσι. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια είναι επίσης αυξημένα κατά 6% και φθάνουν τα 10,183 εκατ. ευρώ (9,632 εκατ. το πρώτο εξάμηνο 2006).

Αύξηση στα κέρδη της Dell

Μεγαλύτερη αύξηση από την αναμενόμενη σημείωσαν τα κέρδη της Dell στο δεύτερο τρίμηνο. Η αύξηση των κερδών της αμερικανικής Dell (δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο), ήταν 46% λόγω μείωσης του κόστους των ανταλλακτικών. Στο δεύτερο εξάμηνο η μείωση του κόστους θα είναι μικρότερη.

Στην GE περνά η Sondex

Ο αμερικανικός όμιλος General Electric αγοράζει τη βρετανική Sondex, έναντι 288,7 εκατ. λιρών (583,1 εκατ. δολάρια) μετρητοίς. Η Sondex σχεδιάζει και παράγει εξοπλισμό για πετρελαιοβιομηχανίες. Η General Electric θα πληρώσει 460 πένες για κάθε μετοχή της Sondex, δηλαδή τιμή υψηλότερη κατά 35,5% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Μείωση πωλήσεων αυτοκινήτων

Μείωση κατά 1,9% παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, καθώς περιορίστηκε η ζήτηση. Οι πωλήσεις φορτηγών μειώθηκαν κατά 14,3%. Η μείωση της ζήτησης έχει παρατηρηθεί εδώ και δύο χρόνια και οφείλεται τόσο σε πληθυσμιακές αλλαγές όσο και στο γεγονός ότι οι νέοι οδηγοί αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα.

Εξαγοράσθηκε το 24% της CΕΑ

Η Singapour Airlines και η επενδυτική εταιρεία Temasek αγόρασαν από κοινού το 24% της China Eastern Airlines (CEA), έναντι 298 εκατ. λιρών. Με τον τρόπο αυτό η China Eastern Airlines ελπίζει σε βελτίωση των υπηρεσιών της, καθώς αντιμετωπίζει οξύ ανταγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή