EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 200 εκατ. δολ. θα ανέλθει η αξία του Tassimo στο τέλος 2007

Η Kraft στην οποία ανήκει το Tassimo υπολογίζει πως η αξία του brand name του προϊόντος θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2007. Από τον Δεκέμβριο θα διατίθενται στις ΗΠΑ και στον Καναδά οι συσκευασίες καφέ των Starbucks μαζί με την υπόλοιπη σειρά προϊόντων του Tassimo. Από την πλευρά της η Bosch θα παρουσιάσει έως τα μέσα του 2008 μία νέα μηχανή Tassimo, που θα φέρει το όνομά της, ενώ ταυτόχρονα θα λήξει και η συμφωνία της Kraft με την Brown, η οποία θα κατασκευάζει μέχρι τότε τις μηχανές για το Τassimo.

Παραγωγικότεροι όλων οι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι περνούν τις περισσότερες ώρες στο νχώρο εργασίας τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους εργαζομένους άλλων αναπτυγμένων χωρών, όντας οι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Επίσης, είναι οι δεύτεροι πιο παραγωγικοί ανά ώρα μετά τους Νορβηγούς σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγικότητας. Ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ παράγει πλούτο ίσο με 63.885 δολάρια ετησίως.

Επενδυτικές ευκαιρίες

Σύμφωνα με την BlackRock, ο τομέας των φυσικών πόρων συνεχίζει να προσφέρει στους επενδυτές καλές ευκαιρίες ανάπτυξης. H άνθηση του τομέα φυσικών πόρων θα συνεχιζόταν με κινητήρια δύναμη την ισχυρή ζήτηση των εμπορευμάτων και τη μειωμένη ανάπτυξη της προσφοράς και η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) μπορούσε δυνητικά να ενισχύσει περαιτέρω την απόδοση. Αναλυτικά η σχετική έκθεση στο www.kathimerini.gr/Links

Unilever: προς 12.000 απολύσεις

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία τροφίμων και καλλυντικών Unilever θα περικόψει 10 έως 12.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σε ένα συνολικό αριθμό περίπου 20.000 θέσεων εργασίας που θα περικοπούν σε όλο τον κόσμο.

Συναγωνίζεται την Αpple

Στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που θα επιτρέπουν στους χρήστες να «κατεβάζουν» ταινίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η Sony Corp., σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τα άκρως επιτυχημένα iPod και iTune της Apple. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σιγκενόρι Γιοσίντα ανέφερε πως «το «κατέβασμα» αρχείων μουσικής και βίντεο είναι διαθέσιμο μέσω διαφορετικών δικτύων, και διερευνούμε την αγορά για ενδεχόμενη επιχειρηματική είσοδο της εταιρείας».

Καθυστερημένη αντίδραση

Τους λόγους της καθυστερημένης αντίδρασης της εταιρείας Mattel στην πρόσφατη υπόθεση ανάκλησης προβληματικών προϊόντων της ερευνά η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την επιτροπή, διερευνώνται έγγραφα τα οποία εγείρουν το ερώτημα αν η εταιρεία είχε ενημερώσει τις ρυθμιστικές αρχές για πιθανά ηλεκτρονικά προβλήματα σε ένα παιχνίδι το οποίο ανακλήθηκε και στη συνέχεια η Mattel είχε ανακοινώσει πως είχε διορθωθεί.

Κυριαρχεί στις πωλήσεις το Wii

Το Wii, η κονσόλα ψυχαγωγίας της Nintendo, εξακολουθεί να κυριαρχεί σε πωλήσεις στην ιαπωνική αγορά. Η Nintendo πούλησε σχεδόν 250.000 μηχανήματα τον Αύγουστο, με το Playstation 3 της Sony στη δεύτερη θέση με 80.000 πωλήσεις και το Xbox 360 της Microsoft στην τρίτη με 11.000. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μια τάση που αποτυπώνεται και σε άλλες αγορές. Στη Βρετανία το Wii είναι η κονσόλα με τις πιο άμεσες πωλήσεις, οι οποίες έφτασαν το ένα εκατομμύριο τεμάχια σε περίοδο 38 εβδομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή