EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση πωλήσεων 3,1% για τη Wal-Mart τον Αύγουστο

Υψηλότερες από τις αναμενόμενες αποδείχθηκαν οι πωλήσεις του Αυγούστου για τα καταστήματα της Wal-Mart στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,1%, λόγω της μείωσης των τιμών για να δελεαστούν όσοι και όσες επιστρέφουν μετά τις διακοπές στο σχολείο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πωλήσεις της Wal-Μart αναμενόταν να αυξηθούν μόλις 1,6%, ενώ η ίδια η εταιρεία προέβλεπε αύξηση πωλήσεων από 1% έως και 2%.

Κίνα και ασφάλεια προϊόντων

Αποφασισμένος να προαγάγει την ασφάλεια των προϊόντων της Κίνας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Χου Ζιντάο. Μετά την πλημμυρίδα ανακλήσεων διαφόρων ειδών προϊόντων από την διεθνή αγορά, ο κ. Χου διευκρίνισε ότι το ζήτημα της ασφάλειας πρέπει να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα και η Κίνα να συνεργαστεί με άλλους για να βελτιώσει τις μεθόδους ελέγχου. Ωστόσο, ο Κινέζος πρόεδρος διακήρυξε ότι το 99% των τροφίμων, που εξήχθησαν προς τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη κατά τα τελευταία τρία χρόνια πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η HSBC πάει Ιαπωνία

Το πρώτο της τραπεζικό υποκατάστημα λιανικής στην Ιαπωνία σχεδιάζει να ανοίξει η HSBC τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς επιχειρεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Η βρετανική πολυεθνική θα προσφέρει υπηρεσίες λιανικής με στόχο πελάτες υψηλού εισοδήματος ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. γιεν. Η HSBC θα ανοίξει καταστήματα στις μεγαλύτερες ιαπωνικές πόλεις -Τόκιο και Οσάκα μεταξύ άλλων- όταν λάβει την σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την εξαγορά ενός πλειοψηφικού μεριδίου στην κορεάτικη τράπεζα Korea Exchange Bank έναντι 6,3 δισ. δολ.

VW: αλλάζει κεντρικά στις ΗΠΑ

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της από το Μίσιγκαν στην Βιρτζίνια περικόπτοντας 400 θέσεις εργασίας. Η κίνησή της αυτή οφείλεται στις χαμηλές επιδόσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ, καθώς την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε ζημίες 607 εκατ. ευρώ.

Πονοκέφαλος για Μotorola

Το κινητό τηλέφωνο Razr 2 της Motorola, μια νέα και ακριβότερη έκδοση του καλύτερου σε πωλήσεις μοντέλου της, μπορεί να μην είναι αρκετό να επαναφέρει κέρδη της εταιρείας στα προηγούμενα επίπεδα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων της Αμερικής, θα αποτύχει να κερδίσει τους αγοραστές γιατί υστερεί σε χαρακτηριστικά από το iPhone της Αpple.

Συμφωνία Woodside – ΡetroChina

Η Woodside έκλεισε συμφωνία για πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ανοιχτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας στην PetroChina. Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου APEC στο Σίδνεϊ. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η PetroChina θα αγοράζει αυστραλιανό φυσικό αέριο και από την κοινοπραξία Gorgon, της Royal Dutch Shell.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή