Με αντίποινα απειλεί Ε.Ε. και ΗΠΑ ο Πούτιν

Με αντίποινα απειλεί Ε.Ε. και ΗΠΑ ο Πούτιν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα ενδεχομένως να προβεί σε αντίποινα, εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να θέσουν περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις, που αφορούν τις δραστηριότητές τους. Τα σχετικά δήλωσε ευθαρσώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, όντας σε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διευκρίνισε ότι, εάν η πολιτική αυτή εξακολουθήσει, η χώρα του θα λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Τον Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προώθησε νομοθεσία, η οποία ενισχύει τον έλεγχο των εξαγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξένες εταιρείες. Το Κογκρέσο είχε εκφράσει έντονο προβληματισμό για εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες θα εκχωρούσαν σε ξένους τον έλεγχο μειζόνων αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.

Στη δε Ευρωπαϊκή Ενωση οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, έχοντας κατά κύριο λόγο στο νου τους τον κλάδο της ενέργειας, προετοιμάζουν προτάσεις για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων. Οι Βρυξέλλες αντιτίθενται στο να προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες στις ρωσικές εταιρείες, εάν δεν υπάρξει αμοιβαία διευκόλυνση και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Από πλευράς Ρωσίας η νομοθεσία για τις επενδύσεις σε στρατηγικές βιομηχανίες δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι υφιστάμενες διατάξεις είναι ασαφείς και αυθαίρετες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή