Εντονη παρουσία στην Ε.Ε. επιδιώκει η Lukoil

Εντονη παρουσία στην Ε.Ε. επιδιώκει η Lukoil

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιθετικές διαθέσεις συνεχίζει την πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Ρωσίας στο χώρο των πετρελαιοειδών, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times. Ο κολοσσός πιστεύει ότι η αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει καταστεί περισσότερο ευνοϊκή για συμφωνίες.

Η Lukoil, η οποία ανήκει σε ποσοστό 20% στην αμερικανική ConocoPhilips, έχει θέσει κατά μέρος 9 δισ. δολάρια για την εξαγορά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με δραστηριότητες στη διύλιση, τη διανομή και το λιανεμπόριο καυσίμων.

Οι φιλοδοξίες της εταιρείας αποτυπώνουν τη στρατηγική της να χρησιμοποιεί την ισχύ που διαθέτει στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, ώστε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρώπη. Αλλωστε, ήδη διατηρεί στη Γηραιά Ηπειρο περί τα 2.000 πρατήρια βενζίνης. Η Lukoil έδειξε τη δύναμή της τον Ιούλιο, όταν επιβράδυνε την παράδοση πετρελαίου διά μέσου του πετρελαιαγωγού της Ντρούζμπα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών της να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές από τα διυλιστήρια της Γερμανίας, επισημαίνουν οι Financial Times. Ο αντιπρόεδρος της Lukoil και αρμόδιος για τη στρατηγική, Λεονίντ Φέντουν, επισήμανε ότι τώρα η Ρωσία έχει πλέον περισσότερες εξαγωγικές διεξόδους για το πετρέλαιό της. Οπότε μπορεί να διαπραγματευθεί και καλύτερους όρους με τους Ευρωπαίους πελάτες της.

Η ευρωπαϊκή αγορά διύλισης μεταβάλλεται, λόγω του ότι η μείωση της παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα αναγκάζει τη ΒΡ, τη Shell και την ΕxxonΜοbil να πωλήσουν ορισμένα διυλιστήριά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή