EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωσε το παρεμβατικό επιτόκιό της η Τουρκία

Αιφνιδιάζοντας την αγορά η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, μείωσε το παρεμβατικό της επιτόκιο κατά 0,25 της μονάδας, το οποίο διαμορφώθηκε στο 17,25%. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς η τουρκική τράπεζα διαπίστωσε επιβράδυνση της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο. O ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε στο 3,9%, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002, όταν πριν από τρεις μήνες ήταν 6,9%.

Φθηνότερα τα ακίνητα

Πτώση για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια συνεχούς ανόδου σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία τον Αύγουστο. Οπως έδειξαν στοιχεία από κτηματομεσιτικά γραφεία, η κάμψη ήταν της τάξεως το 1,8% τον Αύγουστο. Η μείωση στη ζήτηση για ακίνητα εμφανίστηκε μετά την έκτη αύξηση των βρετανικών επιτοκίων τον Ιούλιο από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Στα χαμηλά διετίας η μετοχή

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών βρέθηκε η τιμή της Αλκατέλ, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας που προβλέπει μειωμένες πωλήσεις για το 2007, σε σχέση με αυτές που είχαν προϋπολογιστεί. Η μείωση των προβλέψεων οφείλεται στην αρνητική πορεία των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων στη Νότια Αμερική.

Η VW θέλει το 20% της Ρroton

Η Volkswagen στοχεύει να εξαγοράσει το 20% της ζημιογόνας αυτοκινητοβιομηχανίας Proton. Στελέχη των δύο εταιρειών ανέφεραν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Οπως δήλωσε στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, «απώτερος στόχος είναι η απόκτηση του 50% της μαλαισιανής αυτοκινητοβιομηχανίας». Από πλευράς Proton, η συμφωνία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον ασιατικό χάρτη και να ανοίξει τις πύλες της ευρωπαϊκής  αγοράς.

Ξεκίνησε η άντληση αερίου

Χθες ξεκίνησε η άντληση φυσικού αερίου στις ακτές της Νορβηγίας, ενώ αναμένεται να φέρει τη χώρα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές φυσικού αερίου. Η Νορβηγία βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τη Ρωσία και τον Καναδά. Οταν η άντληση φτάσει στο μέγιστο σημείο της, κάτι που υπολογίζεται ότι θα συμβεί το 2010, η Νορβηγία θα εξάγει 120 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, σε αντίθεση με τα 85 που εξάγει σήμερα.

Πρόταση για μποϊκοτάζ στην Dell

Μία οργάνωση Βραζιλιάνων επιστημόνων φέρεται να πρότεινε μποϊκοτάζ κατά της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell. Η πρωτοβουλία είχε αφορμή την απαίτηση της εταιρείας τα προϊόντα της να μην παραχωρούνται σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών, περιλαμβανομένης της Κούβας, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Ρaulo.

Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής

Αύξηση κατά 0,6% παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σε σχέση με τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη είναι 3,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή