Στην Deutsche Telekom η SunCom έναντι 1,6 δισ. δολ.

Στην Deutsche Telekom η SunCom έναντι 1,6 δισ. δολ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία στις τηλεπικοινωνίες, η Deutsche Telekom, αγόρασε έναντι 1,6 δισ. δολαρίων τη SunCom Wireless Holding, προσθέτοντας στο «χαρτοφυλάκιό» της περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες κινητής τηλεφωνίας στη νότια Αμερική και το Πουέρτο Ρίκο.

Η Deutsche Telekom θα πληρώσει 27 δολάρια για κάθε μία μετοχή της SunCom, δηλαδή 23% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της 14ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την DT, αν ληφθεί υπ’ όψιν και το ύψος των χρεών της SunCom, τότε το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολάρια. Από την κίνηση αυτή η Deutsche Telekom προβλέπει ότι θα αυξήσει τα έσοδά της κατά περίπου 1 δισ. δολάρια από χρεώσεις περιαγωγής και από μείωση λειτουργικού κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, αναπτύσσει το κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμένο χρόνο από μία περίοδο στασιμότητας στη σταθερή τηλεφωνία επί τέσσερα έτη. Σημειώνεται ότι η T-Mobile της Deutsche Telekom στις ΗΠΑ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Η εξαγορά αυτή έρχεται ύστερα από μία σειρά αντίστοιχων κινήσεων στην αμερικανική αγορά κατά τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η ΑΤ&Τ, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Dobson Communications έναντι 2,8 δισ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή