Σχέδια της WSJ για δωρεάν ιστοσελίδα στο Ιντερνετ

Σχέδια της WSJ για δωρεάν ιστοσελίδα στο Ιντερνετ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εξαγορά της Dow Jones & Co., που εκδίδει την εφημερίδα The Wall Street Journal, ο πρόεδρος της News Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ, εξετάζει με στελέχη της Dow Jones αν πρέπει η εφημερίδα να εναρμονιστεί με τον κλάδο της και να προσφέρει εφεξής δωρεάν την ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο.

Την είδηση αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Wall Street, σύμφωνα με το οποίο ο Μέρντοχ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να κάνει ακριβώς αυτό όταν θα αναλάβει τις εν λόγω εκδόσεις. Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο ρυθμός αύξησης των διαφημίσεων στις εφημερίδες online έπεσε στο 19,3% το δεύτερο τρίμηνο από το 32,2% στο οποίο βρισκόταν το δεύτερο τρίμηνο του 2006. Δεδομένου ότι σημειώνεται και μεγάλη πτώση στα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν οι εφημερίδες να υπερκαλύψουν τη ζημιά τους με κέρδη από το Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή