EUROBANK

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου Eurobank, μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί οργανικής ανάπτυξης και ο όμιλος θα συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, τόσο στις χώρες όπου ήδη έχει παρουσία όσο και σε νέες χώρες.

Στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη που προέρχονται από το σύνολο των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου ανήλθαν σε 21,7 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία τετραπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ από 9,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων στη νέα Ευρώπη, με τις χορηγήσεις να ανέρχονται σε 6,2 δισ. ευρώ και να σημειώνουν αύξηση κατά 109% σε συγκρίσιμη βάση, ενώ οι καταθέσεις ανήλθαν στα 3,9 δισ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου τα λειτουργικά έσοδα από τη νέα Ευρώπη ανήλθαν στα 258 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση στην Πολωνία και την Ουκρανία αποτελούν τις δύο πλέον φιλόδοξες κινήσεις του ομίλου. Σήμερα ο όμιλος Eurobank EFG έχει παρουσία εκτός Ελλάδος σε επτά χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία, Κύπρο) έχοντας επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δίκτυο ανέρχεται σε 1.400 καταστήματα και σημεία πώλησης όπου απασχολούνται 21.000 άτομα προσωπικό.

Η ισχυρή ανάπτυξη του ομίλου και η περαιτέρω ώθηση που δίνει η κεφαλαιακή ενίσχυση, οδήγησαν τη διοίκηση του ομίλου στην απόφαση να προχωρήσει στην αναθεώρηση των χρηματοοικονομικών στόχων που είχαν παρουσιαστεί στο επιχειρησιακό σχέδιο. Σημειώνεται ότι με βάση τους χρηματοοικονομικούς στόχους που έχουν ανακοινωθεί, τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα ανέλθουν το 2007 συνολικά σε 820 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις δραστηριότητες εκτός Ελλάδος. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, το δίκτυο του ομίλου Eurobank αριθμούσε συνολικά πάνω από 1.400 καταστήματα, σημεία πώλησης και επιχειρηματικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκ των οποίων τα 900 στη νέα Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή