ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση λιανικών πωλήσεων 2,2% στη Γερμανία

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η πιστωτική κρίση «χτύπησαν» τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Αύγουστο. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν είχε σημειώσει άνοδο κατά 0,6%. Σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο η πτώση των λιανικών πωλήσεων ανέρχεται σε 2,2%.

Μερική εξαγορά

Η Deutsche Telekom αποφάσισε να αγοράσει έναντι 1,33 δισ. ευρώ το κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ της France Telecom. Στο ποσό της εξαγοράς περιλαμβάνονται τα χρέη της εταιρείας, αλλά και 2,1 εκατ. πελάτες. Η εξαγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου.

Μετοχές υπό πίεση

Σημαντική πίεση δέχθηκαν οι μετοχές της ταλαιπωρημένης Nothern Rock, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ότι έχει δανειστεί περισσότερα από 5 δισ. λίρες (άνω των 10 δισ. δολαρίων) από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Μετοχική συμμετοχή

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εμφανίζεται να επιδιώκει μετοχική συμμετοχή στη βρετανική αντασφαλιστική εταιρεία Benfield. Οι μετοχές της τελευταίας στο άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης σημείωσαν αύξηση 10%, όταν ανακοινώθηκε η σχετική πληροφορία από την Daily Telegraph.

Ibiza στο Βουκουρέστι

Ο ισπανικός όμιλος Ibiza House θα επενδύσει κεφάλαια 1,1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μεγάλες οικοδομικές κατασκευές, τόσο στο Βουκουρέστι, όσο και περιφερειακά της ρουμανικής πρωτεύουσας. Τα κεφάλαια αυτά θα απορροφηθούν στην κατασκευή οικοδομικών τετραγώνων με πολυκατοικίες, γραφεία, αλλά και εμπορικά κέντρα.

Ενεργειακά έργα

Πέντε συμφωνίες δανείων για έργα που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια, την ενθάρρυνση της παραγωγής και χρήσης των ΑΠΕκαι την ενεργειακή αποδοτικότητα, υπεγράφησαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη διάρκεια φόρουμ που πραγματοποιείται στη Λιουμπλιάνα. Τα τρία, εκ των συνολικά, πέντε δανείων υπεγράφησαν με εκπροσώπους της Σλοβενίας.

Νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το βιντεοπαιχνίδι Halo 3 έφτασε τις 84 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του, σύμφωνα με τη Microsoft. Το ποσό αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μία μέρα, ξεπερνώντας την κινηματογραφική παραγωγή Spiderman 3. Στα έσοδα αυτά δεν υπολογίζονται οι πωλήσεις από την ευρωπαϊκή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή